Literární jaro ve Vsetíně začíná

05.03.2018 9:16

Od března startuje již 9. ročník festivalu Literární jaro ve Vsetíně, na jehož organizaci se podílejí vsetínská knihovna a Nadace Masarykova gymnázia Vsetín. Za dobu svého trvání přivítal festival řadu osobností nejen literárního, ale také vědeckého, hudebního, výtvarného, publicistického, kulturního a společenského života. A jiné ambice nemá ani letošní ročník.

Literární jaro ve Vsetíně začíná
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Mezi nejvýraznější hosty budou patřit významné tváře nejen ze světa literárního: Jáchym Topol nebo  Pavel Čech,  tak ze světa vědy: Petr Kácovský, Jana Machalická, Michael Londesborough, Vojtěch Patkóš nebo z dalších oblastí společenského života: Jeroným Klimeš, Věra Sosnarová, Andor Šándor, Luděk Hromada, Filip Smolík a další. Součástí programu bude například Magická fyzika, divadlo MaléHry a scénické čtení nebo výtvarná dílna. Akce jsou určeny vsetínským studentům i vsetínské veřejnosti.

Literární jaro je významnou kulturní událostí, doprovázenou výstavami, hudebními programy a odbornými workshopy. Spolupracujeme s Britskou radou, Židovským muzeem, s Českým centrem Mezinárodního PEN klubu a dalšími organizacemi.

Záštitu nad VIX. ročníkem převzal hejtman Zlínského kraje a senátor Jiří Čunek a básník a písničkář Jiří Dědeček, předseda Českého centra PEN klubu.

Poděkování patří také dalším partnerům a donátorům, bez jejichž podpory bychom festival nemohli uskutečnit: Státní fond kultury ČR, Zlínský kraj, Město Vsetín, Austin Detonator, British Council a další.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…