Litoměřice: „Íčkem“ loni prošlo 47 502 návštěvníků

09.01.2019 8:36

Informační centrum v Litoměřicích má za sebou úspěšný rok. Od ledna do prosince ho navštívilo 47 502 návštěvníků. Je to o zhruba 4,5 tisíce více než v roce 2017, kdy do „íčka“ zavítalo 42 910 lidí. Většinu příchozích tvořili v roce 2018 Češi, kterých dorazilo 38 966, cizinců pak bylo méně (8536). Nejživěji bylo na IC v průběhu července, kdy do něj zavítalo 6946 návštěvníků.

Litoměřice: „Íčkem“ loni prošlo 47 502 návštěvníků
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Pracovníci litoměřického infocentra na rozdíl od většiny kolegů v obdobných zařízeních zajišťují i průvodcovskou činnost, přičemž zájem o tento typ služby se rok od roku zvyšuje. Podíleli se i na organizaci různých aktivit pořádaných městem či jinými kulturními organizacemi. Akce jako Místa přátelská seniorům, Muzejní noc, Dny evropského dědictví, Noc literatury, Česko zpívá koledy apod. se i loni setkaly s nebývalým zájmem. Spolu s Destinační agenturou České středohoří a biskupstvím zajišťovali i návštěvníky oblíbený „Okruh církevními památky“, v jehož průběhu bylo možno zhlédnout osm atraktivních turistických cílů.

Především však byli k dispozici turistům i místním obyvatelům a zodpovídali jejich dotazy. Mnohé z nich byly opravdu kuriózní. „Turista z Indie se například udiveně zeptal, zda u nás opravdu splachujeme pitnou vodou, Itala zajímalo, proč říkáme Ř, prý zní legračně. Návštěvník ze severu se zase dotazoval, jak dlouho bude trvat vedro, a Němce zajímalo, zda máme v Litoměřicích v zimě sníh. Američané zase byli uneseni všudypřítomnou řepkou a ptali se, co je to za krásné žluté květiny,“ vzpomněl s úsměvem na některé z loňských dotazů jeden z pracovníků „íčka“ Ondřej Přecechtěl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň upraví městský dům v Thámově ulici, vznikne tam šest bytů

13:05 Plzeň upraví městský dům v Thámově ulici, vznikne tam šest bytů

Plzeň upraví svůj bytový městský dům na adrese Thámova 32, na projekt si zažádá o podporu z evropské…