Litoměřice: Lvice a Kočky zahájily společný mezinárodní projekt

13.07.2023 10:32 | Tisková zpráva

Ve dnech 9. – 14. července se v halách Gymnázia Josefa Jungmanna a Základní školy U Stadionu v Litoměřicích koná „Basketball Academy Summer 2023“.

Litoměřice: Lvice a Kočky zahájily společný mezinárodní projekt
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Jedná se o první akci v rámci projektu Driblingem společně přes hranice podpořeného z programu Interreg Česko – Sasko 2021 - 2027 spolufinancovaného Evropskou unií, na kterém se ke vzájemné spolupráci sešel místní tým BK Lvice Litoměřice se saským ChemCats Chemnitz. Slavnostního zahájení týdenní akce se za město Litoměřice zúčastnili místostarosta Petr Panaš a vedoucí odboru školství, kultury, sportu a památkové péče Andrea Křížová.

Spolupráce těchto dvou ryze dívčích basketbalových klubů se datuje již do dřívější doby, kdy spolu před covidovou pandemií již úspěšně absolvovaly jeden menší projekt. Po vynucené koronavirové pauze byly vztahy obnoveny a začala příprava na účast v nynějším velkém projektu. Mnohaměsíční úsilí přípravných týmů z obou stran bylo korunováno úspěchem – získáním finanční podpory z dotačního programu. Celý projekt bude trvat tři roky a během této doby se uskuteční řada společných akcí napříč věkovými kategoriemi, a to v Litoměřicích, v Chemnitz, či například i při společné účasti na turnaji v Berlíně.

Cílem a účelem projektu je nejen zlepšení basketbalových dovedností, ale i vzájemné poznávání historie, kultury a tradic obou zúčastněných národů. Ostatně motto projektu zní „Ahoj sousede“. Při trénincích tak spolupracují česko-saské skupinky a při mimosportovních aktivitách je kromě prohlídky Litoměřic v plánu i společná návštěva koupaliště, výlet na Říp či závěrečné grilování.

Za hostitelský tým věříme, že si všichni účastníci letní akademii užijí, kvalitně a bez zranění potrénují a odnesou si z ní pozitivní zážitky a nová přátelství, která budou při dalších společných akcích a setkáních dále rozvíjet.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Dobrý den, pane Okamuro,

je SPD ochotná ke spolupráci, příp. k vytvoření koalice s KSČM pro parlamentní volby v příštím roce? Děkuji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Příbram: Město opraví budovu čp. 1 na náměstí T. G. Masaryka, do té doby budou úředníci v pronájmu

13:05 Příbram: Město opraví budovu čp. 1 na náměstí T. G. Masaryka, do té doby budou úředníci v pronájmu

V souvislosti s novou legislativou, a s tím souvisejícím nárůstem zaměstnanců městského úřadu, je tř…