Litoměřice: Město i nadále poskytuje živnostníkům slevy na nájemném

21.02.2021 15:59

Jednorázový příspěvek ve výši deseti tisíc korun a odpuštění či snížení nájmu za užívání nebytového prostoru vlastněného městem. Více než dvěma miliony korun podpořilo dosud město Litoměřice podnikatele provozující v prostorách vlastněných městem živnosti, které jsou již řadu měsíců rozhodnutím Vlády ČR v důsledku epidemie pozastaveny.

Litoměřice: Město i nadále poskytuje živnostníkům slevy na nájemném
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

„Podnikatelé obdrželi loni na jaře od města jednorázový příspěvek ve výši deseti tisíc korun jako rychlou pomoc v době nouze. Celkem jsme uspokojili 181 žadatelů, jimž bylo vyplaceno 1,81 milionu korun,“ připomněl místostarosta Karel Krejza rychlou první vlnu pomoci.

Další forma pomoci se týkala nejprve odpuštění, a poté snížení nájemného v nebytových prostorách vlastněných městem. Sto procent nájemného odpustili radní živnostníkům loni v březnu. Od dubna, kdy přispěchal s možností odpuštění nájemného až do výše 50 procent i stát, poskytovalo město Litoměřice až do konce loňského roku slevu na nájemném ve výši 30 procent. Zda se tak bude dít i v roce letošním, prozatím není rozhodnuto.

Jednou z forem pomoci v loňském roce pak byla i akce „Pomoz a vyhraj“, vyhlášená na podporu prodeje zboží a služeb poskytovaných místními podnikateli v čase, kdy byly obchody a restaurace otevřeny. Litoměřická radnice v několika kolech slosovala došlé účtenky. Majitelům vylosovaných účtenek poté proplatila částky uvedené na dokladu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…