Litoměřice: Nemocnice vybavila z dotace několik pracovišť

08.12.2020 8:38

Dodávka vybavení pro ARO, operační sály a gastroenterologické pracoviště byla součástí druhé etapy projektu s názvem Zvýšení kvality návazné péče podpořeného Integrovaným regionálním operačním programem (IROP) v rámci výzvy č. 31.

Litoměřice: Nemocnice vybavila z dotace několik pracovišť
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Hodnota těchto přístrojů je takřka 27 miliónů korun. Ve stejné etapě projektu, jehož celková hodnota šplhá ke sto miliónům, byly dodány také ultrazvukové přístroje v hodnotě přes deset milión korun.

„Na anesteziologicko resuscitační oddělení směřovaly čtyři anesteziologické přístroje vyšší třídy včetně monitorů vitálních funkcí, pět plicních ventilátorů pro dlouhodobou ventilaci a pět ventilátorů transportních,“ vyjmenoval Miroslav Janošík, vedoucí oddělení rozvoje, zdravotnické techniky a veřejných zakázek, s doplněním, že již v září dostalo toto pracoviště ze stejné dotace také mobilní přístroj CRRT, sloužící pro kontinuální náhradu funkce ledvin (dialýzu), s monitorem k určení stupně hydratace pacienta.

Anketa

Jste pro to, aby vláda znovu zavřela obchody a restaurace?

52%
48%
hlasovalo: 15094 lidí

Na operační sály směřovala artroskopická a laparoskopická věž s rozlišením 4k včetně příslušenství, dále pak nástroje jak pro běžné operace, tak i pro laparoskopické výkony. „Na gastroenterologii mají díky dotaci IROP videoendoskopickou sestavu složenou z videogastroskopu, videoduodenoskopu a videokolonoskopu. Sestava je samozřejmě napojená do centrálního úložiště PACS, což je technologie umožňující správu, ukládání, zobrazení a sdílení obrazové dokumentace mezi poskytovateli zdravotních služeb,“ informoval ještě Miroslav Janošík a dodal, že součástí dodávky pro gastro pracoviště byla také sušicí a skladovací skříň na endoskopy, díky které vydrží ve sterilním prostředí po dobu až 7 dní.

Celková hodnota přístrojů z druhé etapy projektu IROP zaměřeného na zvýšení kvality návazné péče je 37 miliónů korun, většina z dodávek proběhla v listopadu. Navazující třetí etapa, a tím pádem i celý projekt v rámci výzvy č. 31, má být ukončen v březnu příštího roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…