Litoměřice: Oblíbený cyklobus i pro pěší do Českého středohoří vyjel

13.05.2021 7:29

Autobusová linka, která vozí o víkendech cyklisty i turisty na dvou trasách do vršků Českého středohoří zahájila 1. května svou již jedenáctou sezónu. Spoj je určen především pro cyklisty, ale využít ho mohou i turisté bez kol. Cyklobus každou sobotu a neděli absolvuje celkem tři trasy. Dvakrát vyjede směr Velemín s konečnou zastávkou v Kletečné u pomníku Hanse Kudlicha a jednou směr Lovečkovice s konečnou zastávkou v Mukařově.

Litoměřice: Oblíbený cyklobus i pro pěší do Českého středohoří vyjel
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Kapacita cyklobusu je celkem 19 kol a 19 míst k sezení. Spoj se těší každoročně velkému zájmu, proto je dobré si své místo dopředu rezervovat na webu Destinační agentury České středohoří o.p.s., která provoz cyklobusu zajišťuje - rezervace.ceskestredohori.info.

Cyklobus vyráží směr Mukařov vždy v 8:00 a v 10:00 z Roudnice nad Labem a v Litoměřicích je o 30 minut později – tedy v 8:30 a pak v 10:30. Do cílové stanice dorazí v 9:10 hodin.
Na druhou trasu směr Kletečná vyráží cyklobus z Roudnice nad Labem ve 12:00 hodin, pokračuje do Litoměřic a Lovosic, kde je u nádraží ve 12:40, na Kletečné ve 13:00.

Jízdní řád ZDE

Z obou směrů se nabízí několik možností výletů. Jízdní řád a další bližší info k cyklobusu najdete na www.stredohori.cz/cyklobus.

Pár výletních tipů s cyklobusem

Trasou směr Mukařov můžete navštívit Víťovou rozhlednu a do Litoměřic se vrátit několika směry. Buď přes Bukovou horu, Těchlovice a po Labské stezce nebo opačným směrem na Náčkovice, Haslice, Řepčice a Třebušín. V Třebušíně se napojíte na cyklotrasu 3066, která vás dovede až do Ploskovic.

Druhá trasa jedoucí na Velemín vás zavede přes Oparno a dále po cyklotrase 25 na Boreč až do Sutomi. Okolo Třebenic se můžete vrátit do Lovosic nebo si to prodloužit přes Lukavec až do Terezína. Vydat se můžete i druhým směrem, a to přes Dubice. Odtud sjedete do Dolních Zálezel, kde je možné využít v sezóně přívoz a vrátíte se opět po Labské stezce.

Využijte možnosti a nechte se vyvézt do vyšších poloh destinace České středohoří.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…