Litoměřice: Pískoviště budou bezpečnější, beton nahradí tvrzená guma

16.03.2021 8:36

První dětské pískoviště (depozitní místo posypového materiálu) je ohraničeno tvrzenou gumou, která nahradila původní beton. Výrazně se tak zvýší bezpečnost dětí.

Litoměřice: Pískoviště budou bezpečnější, beton nahradí tvrzená guma
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Nový materiál byl tento týden prvně použit na pískovišti v Třebízského ulici. Zároveň s tím došlo k výměně písku za nový.

Anketa

Byl Emil Hácha kolaborant?

35%
65%
hlasovalo: 6707 lidí

„V případě, že se nám toto ohraničení osvědčí, budeme obdobně postupovat i na dalších hřištích. Každopádně se segmenty z tohoto materiálu se velmi dobře pracuje. Mohou mít totiž různé tvary, a dobře se tak přizpůsobí požadovaným rozměrům,“ vysvětlil Petr Kurc z litoměřických technických služeb.

Dětská hřiště jsou pravidelně opravována podle výsledků ročních odborných technických revizí probíhajících vždy na konci roku. Další kontroly, jako správce dětských hřišť, provádějí několikrát měsíčně technické služby. „Protože se kontroly provádějí pravidelně, není nutné dělat tolik oprav. Minimalizuje se tím i počet havarijních stavů,“ doplnil Petr Kurc s tím, že opravy musejí být hotové do konce března, aby při otevření dětských hřišť pro veřejnost 1. dubna byly v odpovídajícím technickém stavu. Proto jsou dětská hřiště v zimním období nepřístupná.

Opravy pískovišť a také výměna písku se však trochu protáhnou. Důvodem jsou protiepidemická opatření. „V respirátorech není možné celý den pracovat s pískem. Proto počítáme, že tato část oprav potrvá ještě během dubna a května,“ upřesnil Petr Kurc.

V Litoměřicích je zhruba šest desítek dětských a sportovních hřišť.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…