Litoměřice: Školení nových představitelů měst a obcí

12.03.2015 14:10

V Litoměřicích v aule Střední pedagogické školy dnes z iniciativy pracovníků krizového pracoviště odboru kanceláře hejtmana proběhlo odborné školení nově zvolených představitelů obcí a měst. Školení probíhá pravidelně v sedmi okresech vždy po komunálních volbách. Právě litoměřický okres, kterého se dnešní školení týkalo, byl třetí v pořadí.

Litoměřice: Školení nových představitelů měst a obcí
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Zahájení se ujal hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček, který se nejdříve se starosty a představiteli měst a obcí přivítal. „Byl bych rád, kdybychom zůstali vždy jen u teoretických cvičení a nemuseli se potýkat s krizovými problémy v praxi, ale je nutné představitele měst a obcí i na tyto eventuality připravit,“ řekl v úvodu hejtman.

Samotného školení se ujali zástupci pracoviště krizového řízení krajského úřadu, zástupci odboru ekonomického, odboru životního prostředí a zemědělství, dále odborníci státních podniků Povodí Ohře, Povodí Labe, Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje, Policie ČR Ústeckého kraje, Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje a Krajského vojenského velitelství v Ústí nad Labem. Hlavní náplní odborného školení jsou zejména povinnosti orgánů obce s rozšířenou působností a orgánů obcí týkající se připravenosti na řešení krizových situací ve svém správním obvodu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-ustecky.cz

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…