Litoměřice: Školení nových představitelů měst a obcí

12.03.2015 14:10

V Litoměřicích v aule Střední pedagogické školy dnes z iniciativy pracovníků krizového pracoviště odboru kanceláře hejtmana proběhlo odborné školení nově zvolených představitelů obcí a měst. Školení probíhá pravidelně v sedmi okresech vždy po komunálních volbách. Právě litoměřický okres, kterého se dnešní školení týkalo, byl třetí v pořadí.

Litoměřice: Školení nových představitelů měst a obcí
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Zahájení se ujal hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček, který se nejdříve se starosty a představiteli měst a obcí přivítal. „Byl bych rád, kdybychom zůstali vždy jen u teoretických cvičení a nemuseli se potýkat s krizovými problémy v praxi, ale je nutné představitele měst a obcí i na tyto eventuality připravit,“ řekl v úvodu hejtman.

Samotného školení se ujali zástupci pracoviště krizového řízení krajského úřadu, zástupci odboru ekonomického, odboru životního prostředí a zemědělství, dále odborníci státních podniků Povodí Ohře, Povodí Labe, Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje, Policie ČR Ústeckého kraje, Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje a Krajského vojenského velitelství v Ústí nad Labem. Hlavní náplní odborného školení jsou zejména povinnosti orgánů obce s rozšířenou působností a orgánů obcí týkající se připravenosti na řešení krizových situací ve svém správním obvodu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-ustecky.cz

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Švýcarští pořadatelé hokejového mistrovství světa v roce 2026 si přijeli pro užitečné tipy

22:09 Ostrava: Švýcarští pořadatelé hokejového mistrovství světa v roce 2026 si přijeli pro užitečné tipy

Hokejové mistrovství světa se roku 2026 bude konat ve švýcarských městech Curych a Fribourg. Právě z…