Litoměřice: Strážníkům pomáhají osobní kamery

06.12.2019 6:32

Strážníci městské policie jsou nově vybaveni osobními kamerami. Přibyl jim tak další nástroj, který výrazně pomáhá plnit úkoly a zároveň poskytuje možnost zpětného vyhodnocení situace a celého zásahu.

Litoměřice: Strážníkům pomáhají osobní kamery
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Kamery policie zakoupila vzhledem k poptávce veřejnosti po větší transparentnosti zákroků strážníků. Po testovacím provozu, ve kterém se zařízení osvědčilo, nyní město pořídilo čtyři kamery Axon Body 2. "Jde o odolné kamery vyvíjené speciálně pro policejní složky. Součástí zařízení je i software pro zpracování a evidenci záznamů a dokovací stanice pro dobíjení a stahování nahrávek. Zachycená videa jsou okamžitě k dispozici pro přezkoumání zásahu a mohou posloužit jako důkazní materiál ve vyhrocených situacích," sdělil Pavel Frk, technik Městské policie v Litoměřicích.

Už po krátké době používání hodnotí samotní strážníci nové zařízení kladně. "Lidé se chovají jinak, když vidí, že jsou nahráváni, takže se předejde možným konfliktům už jen tím, že kameru máme u sebe. Mají navíc funkci přednahrávání, která zaznamená i minutu před samotným zapnutím, což je v mnohých situacích nedocenitelné," pochvaluje si kamery například strážník Daniel Syndula.

Kamery v celkové hodnotě 173 tisíc korun pořídilo město částešně z vlastních prostředků (33 tisíc korun), z části díky přispění Ústeckého kraje, který poskytl 140 tisíc korun. Město Litoměřice do budoucna počítá s rozšířením jejich počtu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…