Litoměřice: Tisícům domácností hrozí odpojení od energií. Pomůže úřad práce

08.03.2022 13:44 | Tisková zpráva

V polovině dubna hrozí všem odběratelům energií od dodavatelů poslední instance (DPI), kteří dosud nemají uzavřenou standardní smlouvu, neoprávněný odběr energií a následné odpojení od dodávky plynu a elektřiny. K DPI se po říjnovém krachu Bohemia Energy nechtěně dostalo cca 900 tisíc klientů této společnosti.

Litoměřice: Tisícům domácností hrozí odpojení od energií. Pomůže úřad práce
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

„Domácnosti, které jsou takto ohroženy, budou přímo kontaktovány úřadem práce s cílem upozornit je na možné řešení jejich situace a možnosti pomoci od státu. Úřad práce je připraven udělat v tomto ohledu maximum, aby odchytil co největší počet těch, kteří by se kvůli odpojení od energií ocitli v hmotné nouzi,“ informovala obce dopisem Iva Merhautová, náměstkyně pro řízení sekce sociálního pojištění a nepojistných dávek Ministerstva práce a sociálních věcí ČR. Aktuálně se jedná o cca 6 000 odběratelů plynu a celkově o 30 000 odběratelů plynu a elektřiny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Blíží se zápisy do mateřských škol

7:37 Jihlava: Blíží se zápisy do mateřských škol

Zápisy do školek Mozaika, Demlova 28 a Nad Plovárnou se uskuteční ve dnech 6. a 7. května. Volných j…