Litoměřice: Tričko s motivem oslav Litoměřic má úspěch i na Srí Lance

04.03.2019 13:07

Trička litoměřických oslav 800. výročí založení města doputovala až na dalekou Srí Lanku. Slečna Sahodha a její sestra Sithmi ho dostaly jako dárek od obyvatelky Litoměřic.

Litoměřice: Tričko s motivem oslav Litoměřic má úspěch i na Srí Lance
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Město a okolní krajinu, které jsou v motivu oslav na tričku vyobrazeny, si Sahodha přijede v blízké době prohlédnout na vlastní oči.

„Trička jsem zaslala jako dárek a zároveň vzpomínku na naše setkání,“ sděluje Kateřina Černá, která se s osmičlennou rodinou seznámila během měsíční dovolené na tropickém ostrově. Trička s hravými ilustracemi spjatými s historií a polohou města se podle Litoměřičanky slečnám velmi líbila.

Šestnáctiletá Sahodha umí jako jediná z chudé rodiny anglicky. Kateřina Černá jim se svou rodinou darovala přebytek jídla, což bylo podnětem k bližšímu poznávání. „S úžasem jsme se seznamovali s kulturou exotické země,“ vypráví Kateřina. Aby mohly spřátelené rodiny zůstat v kontaktu, zakoupila dívce chytrý telefon s připojením na internet. „Pokud vše dobře dopadne, měla by Sahodha přijet koncem března na návštěvu do Čech,“ dodává Kateřina.

V souvislosti s upomínkovými předměty vydanými v rámci oslav 800. výročí vyhlásilo město Litoměřice soutěž. V průběhu celého roku lze na facebookové stránky „Litoměřice srdcem“ a „Město Litoměřice“, na e-mailovou adresu info [AT] litomerice [DOT] cz či osobně na informační centrum na Mírovém náměstí dodat fotografie, na kterých cestujete s upomínkovými předměty vydaných u příležitost oslav 800. výročí. „Na konci roku vyhodnotíme nejzajímavější fotky a autory oceníme pěkným dárkem,“ uvedla vedoucí odboru komunikace, marketingu a cestovního ruchu městského úřadu Eva Břeňová. Jaké fotografie a z jakých koutů světa již dorazily, můžete sledovat ve fotogalerii na facebookových stránkách „Litoměřice Srdcem“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…