Litoměřice: ZUŠ zve k zápisu a chystá vystoupení žáků i učitelů

17.05.2022 7:29 | Tisková zpráva

Ze čtyř oborů – hudebního, výtvarného, literárně dramatického a tanečního, mají na výběr v příštím školním roce zájemci o studium na Základní umělecké škole v Litoměřicích. Už teď ale mohou rodiče přihlašovat své děti, a to prostřednictvím on-line přihlášky, která je na stránkách školy www.zusltm.cz, nebo na www.izus.cz.

Litoměřice: ZUŠ zve k zápisu a chystá vystoupení žáků i učitelů
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Jak uvedla ředitelka ZUŠ Dominika Valešková, v průběhu června bude škola přihlášené kontaktovat a pozve je k talentovým zkouškám. Výtvarný a taneční obor už termíny znají - prvně jmenovaný 27. června, taneční pak o den později. Dramatický obor pozve přihlášené na červnové termíny, nejpozději však do 30. června. Časy ještě škola upřesní. Pokud jde o pobočky ZUŠ (Terezín, Úštěk, Liběšice, Křešice, Brozany a Bohušovice), tam bude záležet na dohodě rodičů s jednotlivými pedagogy.

U hudebního oboru lze očekávat tradičně velký zájem o hru na klavír, větší šanci zapsat se však budou mít zájemci o studium dalších, především dechových a smyčcových nástrojů, kde je nabídka bohatší.

Rodičům i dětem mohou pomoci v rozhodování nadcházející veřejná vystoupení žáků v Divadle K. H. Máchy – taneční obor se představí v úterý 17. května v 18 hodin, hudební ve stejném čase o den později. Ve čtvrtek 26. května pak v Kině Máj zahrají učitelé ZUŠ nejmladším žákům základních škol (viz snímek ze stejné akce z roku 2018).

V tomto školním roce navštěvuje litoměřickou ZUŠ téměř tisíc žáků. Škola, která loni oslavila 120 let své činnosti, dosahuje každoročně výborných výsledků v krajském i celostátním měřítku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

20:27 Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

Úsporu elektrické energie až o 90 % přinese městu Litoměřice projekt „Obnova soustavy veřejného osvě…