Litoměřice: Zábavné jarní prázdniny s Rozmarýnem

20.02.2021 8:38

Zajímavý program přichystal na blížící se jarní prázdniny Dům dětí a mládeže Rozmarýn v Litoměřicích (DDM).

Litoměřice: Zábavné jarní prázdniny s Rozmarýnem
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

„Pohádková tajenka“ a „Poznej Litoměřice“ („Velká kódová hra o ceny“ či „Fotohra aneb Poznej Jiráskovy sady a okolí“) jsou výčtem aktivit, které mohou děti i se svými rodiči od 26. února do 5. března absolvovat a zažít dobrodružství i v této koronavirem poznamenané době. „Program jsme zacílili na tři věkové skupiny, přičemž zúčastnit se mohou i rodiče. Veškeré aktivity se odehrají venku, a to na Střeleckém ostrově, v Jiráskových sadech a historické části města,“ informovala ředitelka DDM Zuzana Bendová.

„Pohádková tajenka“ konající se na Střeleckém ostrově, zahájí prázdninový program již v pátek 26. února ve 14:00. Zájemci si vyzvednou tajenku v dřevěné schránce. Ta bude uzamčena zámkem s kódem, šifru čísel se děti dozví ve videu zveřejněném na facebookových stránkách DDM Rozmarýn Litoměřice či na webu www.ddmrozmaryn.cz v sekci „online kroužky“. Hra je určena dětem od 4 do 8 let, pobavit se mohou celé rodiny.

Anketa

Pokud by vláda vyhlásila totální a úplný lockdown na 14 dní, byli byste pro?

66%
34%
hlasovalo: 23233 lidí

„Na stromy na Střeleckém ostrově rozmístíme 15 obrázků s pohádkovými postavičkami, které budou očíslovány. Účastníci uvedou dle daného čísla odpověď do příslušného pole, přičemž tajenka nemusí být vyplněna popořadě. Cestu dětem zpestří dobrovolné úkoly,“ uvedla Zuzana Bendová. Soutěž potrvá do posledního dne prázdnin, 5. března. Správnou odpověď soutěžící zašlou na tel. 733 645 773 nebo na email: marketa.jechova@seznam.cz. se svým jménem. Prvních deset rodin získá odměnu a prvních pět i tematickou medaili.

Školní děti se mohou zúčastnit dalších dvou aktivit pod názvem „Poznej Litoměřice“. První z nich je poznávací „Velká kódová hra o ceny“. Hlavní myšlenku a pravidla soutěže se zájemci dozví v úvodním videu, kdy obdrží zároveň první kód. Další kódy budou umisťovány na zajímavá místa města a děti k nim navedou indicie dostupné na webu v zaheslovaných souborech. Kódy poslouží k jejich odemčení. Poslední soubor obsahuje diplom o absolvování.

Druhou poznávací hrou s fotografiemi detailů známých míst Jiráskových sadů je „Fotohra aneb Poznej Jiráskovy sady a okolí“. „Každý den během jarních prázdnin umístíme na fb stránky i web pět fotografií z různých míst parku. Úkolem dětí bude v určitý den najít toto místo, vyfotit ho a odeslat k nám,“ dodává Zuzana Bendová.

Vítězové obdrží hodnotné ceny, odměny si vyzvednou po skončení jarních prázdnin v DDM. Veškeré informace ZDE a fb DDM Rozmarýn. Plánovaný výjezd rodin s dětmi o jarních prázdninách do Harrachova je zrušen.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

19:27 Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

Celkem 400 bytů, z toho 280 na městských pozemcích a 120 na parcelách soukromých investorů nabídne n…