Litoměřice: Zábradlí mostu by mělo být opraveno ve druhé polovině roku

14.02.2020 17:17

Zábradlí litoměřického Tyršova v mostu je ve špatném technickém stavu. Na tuto skutečnost město upozorňuje vlastníka mostu, kterým je Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD), již od ukončení rekonstrukce mostu.

Litoměřice: Zábradlí mostu by mělo být opraveno ve druhé polovině roku
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Poslední informace z ŘSD je nadějí, že k nápravě stavu dojde ve druhé polovině letošního roku. A to nejen u poškozeného zábradlí, ale i v případě dalších závad.

„Nyní se pokusíme prozatímně v rámci bezpečnosti zajistit alespoň riziková místa tohoto zábradlí, aby nedošlo k případné újmě na zdraví. Celkovou opravu plánujeme na druhé pololetí letošního roku, a to s ohledem na výběrové řízení na zhotovitele,“ napsal odboru územního rozvoje litoměřického městského úřadu vedoucí chomutovského provozního úseku ŘSD Vít Plechatý.

Rekonstrukce zábradlí měla být součástí rozsáhlé opravy Tyršova mostu, realizované před několika lety. Bohužel dodavatel stavby (SDS Exmost) nedokázal v rámci zakázky stavbu řádně dokončit, jelikož se dostal do insolvence.

Město Litoměřice je připraveno být nápomocno při přípravě i realizaci této opravy. „Zároveň bychom byli velmi rádi, pokud by tato stavba probíhala s minimálním dopadem na dopravu v Litoměřicích,“ uvedl starosta Ladislav Chlupáč.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Do Divadelní restaurace se vracejí žáci na praxi

13:37 Prostějov: Do Divadelní restaurace se vracejí žáci na praxi

V Divadelní restauraci je opět živo. Počet návštěvníků stoupá a spolu s nimi se do restaurace vracej…