Litoměřice prý připomínají Paříž

22.04.2021 6:32

Litoměřice jsou atraktivním městem pro vznik scén do filmů a seriálů, a to nejen v rámci české produkce. Tento týden dorazí do Litoměřic zahraniční štáb, který zde pod vedením filmového režiséra a scénáristy Marco Kreuzpaintnera natočí záběry pro osmidílný thriller Extinction – Zánik.

Litoměřice prý připomínají Paříž
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Seriál vznikající pro britský televizní kanál Sky vypráví o mladíkovi, který zažije konec světa a vrátí se zpět v čase. Filmaři si vybrali po Mostě, Postoloprtech a Žatci právě Litoměřice.

„Pro natáčení jsme zvolili litoměřickou Jezuitskou ulici a Jezuitské schody, které v seriálu suplují ulice v Paříži. Do Litoměřic přijíždíme z Mostu, který zase představuje typické východoevropské město. Štáb se zde zdrží do čtvrtka, přičemž hlavní natáčecí den nás čeká ve středu,“ informovala Kristýna Hanušová, lokační manažerka společnosti Czech Anglo Pictures, která s filmaři spolupracuje. Z Litoměřic štáb zamíří do hlavního města, Prahy.

„V termínu do 22. dubna je v Jezuitské ulici a dalších přilehlých ulicích omezená možnost provozu a parkování. Děkujeme občanům i návštěvníkům města za shovívavost,“ uvedla Jana Kuchařová z Odboru územního rozvoje Městského úřadu v Litoměřicích.

V České republice točí filmaři po dobu pěti týdnů. Natáčení scén do britského seriálu probíhalo také například v Barceloně, nejvíce pak v domovské Velké Británii.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

16:29 Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

Letní program akcí stezky Industry Open startuje v polovině května. Návštěvníkům se po loňském úspěc…