Litomyšl: Oprava silnice na Českou Třebovou se komplikuje

12.12.2019 21:49

Rekonstrukce komunikace II/358 je jednou největších investičních akcí, kraj na modernizaci silnice dá zhruba 180 milionů korun. Práce na úseku od světelné křižovatky po výjezd z města začaly 28. srpna a měly trvat do 30. listopadu. V Zámecké ulici došlo ke zpoždění, hotovo má být 20. prosince.

Litomyšl: Oprava silnice na Českou Třebovou se komplikuje
Foto: Archiv
Popisek: Litomyšl

Podle aktuálních informací dodavatelská firma letos nestihne dokončit některé finální práce na povrchu silnice II/358 (položení gumoasfaltové obrusné vrstvy). Týkat se to má ulice V. K. Jeřábka a napojení místních komunikací na tuto silnici, v pátek 6. 12. je kontrolní den, po jeho skončení veřejnost budeme informovat. Stejně tak nebylo silničnímu správnímu úřadu hlášeno usazování kanálových vpustí na již zprůjezdněných částech silnice. Vzniklou situaci budou zástupci města a silničního správního úřadu řešit na kontrolním dnu a urgovat co nejrychlejší dokončení prací. Zároveň budou požadovat informace, proč nedošlo k dokončení prací v několikrát avizovaném termínu.

Ke zpoždění došlo i v Zámecké ulici v části kolem Klášterních zahrad. Tato část by měla být podle současných odhadů opravena do 20. prosince

Aktualizace 6. 12.
Dnes byl kontrolní den k opravě silnice II/358, ze schůzky vyplývá:

- Horní část silnice k vjezdu na ČT se podle stavby nestihne dodělat. Dělníci budou pracovat, pokud to dovolí počasí, do 20. prosince, zbytek dodělají na jaře. Za zpožděním stojí především komplikace při přeložce kabelu vysokého napětí.

- Pro ulici V. K. Jeřábka to znamená, že stavba dokončí co nejdelší úsek a povrch připraví na to, aby se na něm mohla provádět zimní údržba. V tomto úseku bude přes zimu snížena rychlost a platit průjezd stavbou. Značení objízdné trasy Lit - ČT bude přes zimu zachováno, avšak pro osobní vozidla nebude průjezd na ČT a zpět jiným způsobem omezován. Zvažuje se omezení nákladní dopravy ve směru příjezdu do Litomyšle

- Zámeckou ulici se pokusí dodavatelská firma dokončit, ale v současné době to vypadá, že cca 100 metrů povrchu od vily Klára po křižovatku s Prkennou bude v jednom jízdním pruhu zabetonováno. Silnice v této části by měla být obousměrně průjezdná.

- Zástupci města vznesli připomínky k průběhu stavby a na jejich žádost investor vydá prohlášení, ve kterém veřejnosti popíše průběh oprav a zdůvodní nesplnění původně avizovaného termínu dokončení prací.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…