Litomyšl: Vrací se kampaň Litomyšl přátelská rodině

10.04.2019 14:05

V Litomyšli je hodně rodin s malými dětmi, které hledají přívětivé prostředí při trávení volného času. Proto se po dvou letech vrací kampaň Litomyšl přátelská rodině. Jejím cílem je ocenit veřejná místa, poskytující potřebné vybavení a služby pro návštěvníky s malými dětmi.

Litomyšl: Vrací se kampaň Litomyšl přátelská rodině
Foto: Archiv
Popisek: Litomyšl

Mezi ně patří například bezbariérový přístup, prostor pro kočárek, přebalovací pult, dětská jídelní stolička, realizované aktivity a další. cVeřejná místa – jako jsou kavárny, restaurace, organizace nabízející služby pro rodiny s dětmi a podobná místa, která se chtějí do kampaně zapojit, musí do 15. května vyplnit přihlášku. Kde ji naleznou? Vytipovaným místům přímo poradí žáci ZŠ Zámecká, kde se projekt před časem zrodil. Přihláška se vyplňuje elektronicky na webu www.litomysl.cz, případně vám poradí Petra Benešová na e-mailu pbenesova@lit.cz. 

Přihlášená místa bude hodnotit komise složená ze zástupců Rodinného centra Litomyšl, Informačního centra Litomyšl, žáků ZŠ Zámecká a Komise pro rodinu, mládež a komunitní plánování. Vyhlášení spojené s předáváním certifikátů se bude konat 22. června 2019 při Starodávném jarmarku na Smetanově náměstí. „Letošní ročník je první, kdy přihlášení do kampaně probíhá elektronicky. Rádi bychom organizacím tímto způsobem zjednodušili proces získání certifikátu Místo přátelské rodině. Poprvé se budou také přihlašovat i organizace, kterým certifikát již vypršel. Opětovným vyplněním dotazníku potvrdí platnost poskytovaných služeb či realizovaných aktivit přizpůsobených rodinám s dětmi,“ vysvětluje Petra Benešová, vedoucí Rodinného centra Litomyšl.

V minulých letech ocenění získalo 17 organizací, dejte i vy o sobě vědět, že u vás jsou rodiny s dětmi vítanými hosty, a přihlaste se do kampaně Litomyšl přátelská rodině.

Přihlášku naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…