Litomyšlská veselice je tu zase, těšíte se?

09.08.2021 8:38

Také je vám líto, že jsme si letos poslední víkend v dubnu nemohli za(b)láznit v rámci Zahájení lázeňské sezóny? Chybí vám vůně sousedské husičky a dalších dobrot, na které jsme zvyklí v rámci Gastronomických slavností M. D. Rettigové? Nebuďte smutní, připravujeme pro vás alespoň „malou“ náhradu v podobě akce Litomyšlská veselice aneb (b)láznění se špetkou gastroslavností, která se bude konat první víkend v září.

Litomyšlská veselice je tu zase, těšíte se?
Foto: Archiv
Popisek: Litomyšl

Zahájíme již v pátek 3. září před Portmoneem koncertem Jiřího Šlupky Svěráka s kapelou Nejenblus. V sobotu úderem patnácté hodiny se právě na budově Portmonea – Musea Josefa Váchala bude slavnostně odhalovat pamětní deska Ladislava Horáčka, jednoho z Otců zakladatelů Lázní duch, který se výrazně zasloužil nejen o záchranu této budovy, ale i mnoho dalšího pro Litomyšl vykonal.

A na co se můžete těšit dál? Hlavní scéna na Smetanově náměstí bude celý den patřit výborné muzice a pohodovému vyprávění. Program provází lázeňský švihák Václav Žmolík. Těšit se můžete také například na Fast Food Orchestra, kapelu Epydemye nebo na Koncert v barvách Semaforu. Oblíbenou večerní tancovačku na Smetanově náměstí doprovodí kapela Frontmen. V sobotu budeme opět i vařit, konkrétně na grilech Vulcanus.

Oblíbená Snídaně v trávě se tentokrát přestěhuje do parku ke Smetanovu domu, kde bude od 13:00 hodin také čtvrtý ročník litomyšlské spacák párty.

Anketa

Kolik dle vás existuje pohlaví?

98%
hlasovalo: 18865 lidí

V neděli bude druhým ročníkem pokračovat soutěž „Upeč třeba chleba“. Propozice soutěže jsou ZDE a příjem upečených chlebů bude v neděli od 11:00 hodin. A co by to bylo za vzpomínky na gastroslavnosti, bez Sousedské husičky pod nejvyšším stropem na světě s doprovodem kapely Třehusk! Těšit se už teď můžete na husí stehno, červené zelí s karlovarským knedlíkem, servírované na klasických talířích s kovovým příborem. Předprodej byl v IC Litomyšl zahájen 2. srpna, cena v předprodeji 279 korun, na místě 239 korun.

Na Toulovcově náměstí bude i tentokrát dvoudenní lázeňská designová zóna, proběhne zde třetí ročník Mint marketu. Stánky s lázeňskou tematikou, ale i nabídkou nejrůznějších dobrot budou i na celém Smetanově náměstí. Prostě Litomyšl opět ožije a my věříme, že si to nenecháte ujít!

Podrobný program najdete ZDE. Již teď se těšíme s vámi se všemi na brzkou shledanou!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

dezinformace

Dobrý den, tvrdíte, že dezinformace existují. Můžete definovat tento pojem, protože to zatím nikdo v ČR neudělal, ale hlavně, že tato vláda pořád mluví o tom, jak se tu šíří a jak s nimi bude bojovat. A výsledek je takový, že jak sám říkáte, se tu řada lidí bojí pak narovinu říci to, co si myslí

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Během městských slavností počítejte s řadou uzavírek

10:28 Děčín: Během městských slavností počítejte s řadou uzavírek

V rámci městských slavností čeká Děčín několik omezení. První z nich hned 17. 5., kdy půjde městem z…