Litovel: Regenerace panelových sídlišť Uničovského předměstí pokračuje

06.03.2021 19:08

V roce 2011 zahájilo město Litovel přípravu projektu regenerace sídlišť Uničovského předměstí. Záměrem celé akce, která byla pro svou náročnost rozdělena do sedmi etap, je vytvořit příjemnější životní prostředí pro obyvatele panelových domů v této oblasti.

Litovel: Regenerace panelových sídlišť Uničovského předměstí pokračuje
Foto: Litovel.eu
Popisek: Svatojánský most v Litovli

Senioři by měli ocenit bezbariérový přístup i klidové plochy, děti dostatek prostoru pro hry, řidiči zvětšení počtu parkovacích míst, všichni pak zkvalitnění zeleně, stání pro komunální odpad i bezbariérový pohyb pro pěší.

Anketa

Má vláda Andreje Babiše dovládnout do voleb?

85%
15%
hlasovalo: 20036 lidí

První etapa regenerace byla provedena v roce 2016, a to hlavní komunikace ulice Gemerská. Následovaly v letech 2017-2018 další dvě části, a to komunikace sídliště K. Sedláka. V letošním roce budeme pokračovat V. etapou, a to úpravou části sídliště Gemerská.

Největší změnou, které si hned všimnou nejen řidiči, bude úprava komunikace a příjezdy k parkovišti jednotlivých domů (zruší se příjezdy z ulice Novosadské), vybudují se nové chodníky, nové a rozšířené veřejné osvětlení, osadí se dle požadavků obyvatel domů nové sušáky na prádlo, lavičky, odpadkové koše, stojany na kola a vybuduje nové pískoviště pro děti. Práce budou započaty již v průběhu příštího týdne a to tím, že bude vykácena část stávajících dřevin. Projekt počítá se zachováním zelených ploch a v podzimních měsících město zajistí výsadbu nových stromů.

O přesném průběhu stavby (předpoklad realizace je 04-08/2021) a omezeních, která bude pro obyvatele představovat, vás budeme informovat na webu města a v Litovelských novinách. Po dobu výstavby používejte parkoviště u MŠ Gemerská „před internátem“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.