Litovel: Řepná kapaň začala

24.09.2018 14:33

Litovelská cukrovarna, a.s. zahájila dne 20.9.2018 řepnou kampaň, která bude trvat, předpokládáme, minimálně do konce roku.

Litovel: Řepná kapaň začala
Foto: Litovel.eu
Popisek: Svatojánský most v Litovli

Než se začne zpracovávat cukrovka, je nutné uvést do provozu vápenku a kotelnu včetně postupného nahřívání filtrů, které zachycují ulétavý popílek. To vždy zabere minimálně půl dne. Myslím, že v současné době (tj. 21. 9. odpoledne - pozn. redakce) se již z vápenky ani z komína v podstatě nekouří.

V letošním roce jsme provedli opravu kotle, s kterým byly v minulosti problémy, a doufám, že nebude docházet k častému odstavování cukrovaru a tím k opětovnému najíždění jako v minulosti. Uhlí používáme stejné jako v minulých letech.

Možná na určitý zápach má vliv i poměrně vysoká denní teplota a v noci, když se ochladí může to způsobit smogovou situaci. V dalších dnech se má ochladit i během dne, tak by se situace měla zlepšit.

Děkujeme za pochopení a omlouváme se všem občanům Litovle, kteří se cítili být nějak poškozeni.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

10:23 Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

Z Přerova na Bumbálku cyklobusem – a zpátky už v sedle kola! Také letos zajišťuje město tuto oblíben…