Litvínov: Kdo postaví plaveckou halu? Veřejná zakázka je připravena

06.12.2020 16:50

Litvínovští radní projednali znění zadávací dokumentace veřejné zakázky na výběr zhotovitele nové plavecké haly. Znění budou při svém jednání ve čtvrtek 10. prosince na jejich doporučení schvalovat zastupitelé. Zároveň budou schvalovat složení komise, která bude hodnotit doručené nabídky zájemců o zakázku.

Litvínov: Kdo postaví plaveckou halu? Veřejná zakázka je připravena
Foto: zsmezibori.com
Popisek: Litvínov

Dle odborných odhadů přijde stavba nového areálu v místě budovy letního koupaliště na Koldomu na zhruba 263 milionů korun bez DPH. Půjde tak o největší investiční akci v moderní historii města Litvínova. Předmětem zakázky je také demolice stávající budovy, nová trafostanice a parkoviště se 40 kolmými parkovacími stáními s příjezdovou komunikací a chodníkem. Součástí je taktéž přístup pro osoby zdravotně postižené, a to jak k hale, tak na samotné letní koupaliště. Vybudovat se musí osvětlení kolem haly a na parkovišti. Součástí realizace je i napojení na inženýrské sítě horkovodu, elektřiny, vody atp. Nezapomnělo se na výsadbu náhradní zeleně.

„Předpokládáme, že tato náročná akce bude zahájena v červnu 2021. Podle plánů by měla nová plavecká hala být uvedena do provozu v průběhu roku 2023,“ uvedl místostarosta města Karel Rosenbaum.

Výstavbou nové plavecké haly dojde k propojení krytého bazénu s provozem letního koupaliště, vybudovat se tedy musí i přípojky pro letní koupaliště.

Nová hala nabídne kromě bazénu s 6 plaveckými drahami i rekreační bazén s divokou řekou a vodními atrakcemi, dětské brouzdaliště, velkou vířivku a kneippův chodník. Nebude chybět saunový svět s ochlazovacími bazénky (parní lázeň, herbal sauna, bio sauna, ceremoniální sauna), wellness a cvičební sál, prostory pro občerstvení. Své zázemí bude mít v nové hale taktéž letní koupaliště.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…