Litvínov: Průmyslová zóna se rozšíří

08.12.2020 11:07

Do litvínovské průmyslové zóny míří nový investor. Firma Ost-West Anlagenmontage, s. r. o. se sídlem na Masarykově náměstí v Litvínově požádala město o odkup několika parcel o rozloze zhruba 20 000 m2. Firma taktéž požádala o výjimku z kupní ceny, která je vymezena pro průmyslovou zónu. Cena za 1 m2 je tak stanovena na 60 Kč. Radní doporučují zastupitelům záměr prodeje pozemků schválit.

Litvínov: Průmyslová zóna se rozšíří
Foto: zsmezibori.com
Popisek: Litvínov

V podmínkách pro firmu je mimo jiné stanoveno, že pokud majitel staveb nebude využívat budovy pro účely podnikatelské činnosti v oblasti průmyslu a stavebnictví, bude kupující povinen uhradit doplatek kupní ceny do výše ceny základní tj. 400 Kč/m2 v termínu do dvou měsíců od zjištění této skutečnosti. Kupující má mimo jiné povinnost vytvořit alespoň pět pracovních míst do šesti let od podpisu smlouvy o budoucí smlouvě kupní (pod sankcí zaplacení smluvní pokuty 100 Kč/m2).

Anketa

Souhlasíte se zavřením všech hospod ve 20:00?

68%
32%
hlasovalo: 20002 lidí

Firma Ost-West Anlagenmontage, s. r. o. chce pozemky využít pro výstavbu firemního zázemí s výrobou v oboru zámečnictví, nástrojařství, montáž, opravy, revize a zkoušky elektrických zařízení, povrchové úpravy a svařování kovů a dalších materiálů. Stavební povolení musí dle podmínek pro prodej těchto pozemků získat do dvou let a nejpozději do dvou let začít stavět.

Proti záměru prodeje těchto pozemků obdržel městský úřad jednu námitku s tím, že s pozemky se počítalo pro vybudování vlastního areálu Technických služeb Litvínov, které dosud za své sídlo platí nájem soukromé firmě. Zamítnutí námitky odbor nakládání s majetkem odůvodnil tak, že se v současné době nepředpokládá umístění Technických služeb na těchto pozemcích, a to s ohledem na vysokou finanční náročnost vybudování potřebných sítí, včetně dalších speciálních ploch. Zároveň také k dojezdové vzdálenosti, kdy by umístění areálu představovalo zvýšení nákladů na údržbu města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…