Litvínov: Unipetrol přispěl dobrovolným hasičům na auto

24.08.2018 19:54

Rada města Litvínova pověřila starostku Kamilu Bláhovou podpisem darovací smlouvy mezi městem Litvínovem a společností Unipetrol RPA.

Litvínov: Unipetrol přispěl dobrovolným hasičům na auto
Foto: zsmezibori.com
Popisek: Litvínov

Unipetrol věnuje investiční dar ve výši 2 850 tis. Kč jako příspěvek na nákup hasičského automobilu CAS pro Jednotku sboru dobrovolných hasičů Litvínov. Rada doporučuje zastupitelům přijetí daru a dofinancování CAS z fondu rozvoje a rezerv města ve výši 4 200 tis. Kč.

JSDH města Litvínova v současné době disponuje již značně zastaralou požární technikou, konkrétně cisternovou automobilovou stříkačkou KAROSA RTHP 706 - CAS 25 z roku 1972, která již není schopna bezpečného výjezdu k požárním zásahům, dále cisternovou automobilovou stříkačku LIAZ 101 - CAS 25 z roku 1988, na kterou město Litvínov vynakládá nemalé finanční prostředky k její údržbě a opravám (cca 50 tis. Kč ročně) a která je rovněž na hranici technické únosnosti a bezpečného provozu.

Od roku 2016 odbor kanceláře tajemníka podává žádosti o poskytnutí dotace z vyhlášených dotačních programů (IROP, MV GŘ HZS, KÚÚK), doposud však bez úspěchu, protože část kritérií pro hodnocení podaných žádostí (např. počet obyvatel v obci, dislokace stanice HZS ČR v obci) hovoří v neprospěch JSDH města Litvínova.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Nové značení ve Fučíkově ulici je hotové

11:33 Turnov: Nové značení ve Fučíkově ulici je hotové

Pro řidiče je to jedna z dalších velkých změn ve Fučíkově ulici. Z rušné komunikace, která dlouhé ro…