Litvínov: Zastupitelé schválili návrh rozpočtu města na rok 2015

30.12.2014 17:04

Ve čtvrtek 18. prosince proběhlo v aule Scholy Humanitas veřejné jednání Zastupitelstva města Litvínova. Zásadním bodem programu byl návrh rozpočtu města na rok 2015.

Litvínov: Zastupitelé schválili návrh rozpočtu města na rok 2015
Foto: zsmezibori.com
Popisek: Litvínov

Příprava rozpočtu je záležitost několika měsíců. Vychází z návrhů jednotlivých odborů městského úřadu, kterými se dále zabývá rada města i zastupitelé na několika pracovních jednáních. Poslední úpravy v rozpočtu, které byly provedeny na úseku odboru sociálních věcí a školství v provozních nákladech příspěvkových organizací a dotací a na úseku odboru nakládání s majetkem v provozních nákladech v celkové hodnotě 3 mil. Kč budou použity na opravy škol a školských zařízení. Pro rok 2015 byl zastupiteli schválen rozpočet, který předpokládá celkové příjmy a výdaje ve výši 524 mil. Kč. V provozním rozpočtu jsou plánovány příjmy cca 377 mil. Kč a výdaje ve výši cca 361 mil. Kč. Kapitálový rozpočet počítá s příjmy 1,5 mil. Kč a výdaji cca 154 mil. Kč, přičemž rozdíl bude hrazen zapojením fondu rezerv cca 50 mil. Kč a čerpáním revolvingového úvěru až do výše cca 96 mil. Kč[MeU1] . Zastupitelé schválili návrh investic pro rok 2015, které zahrnují mimo jiné, Rekonstrukci objektu Citadela (náklady cca 20 mil. Kč, žádost o dotaci ze Státního fondu životního prostředí) – rekonstrukce střechy, oken, venkovních dveří, zateplení obvodových stěn, nový hromosvod; Rekonstrukci penzionu pro seniory ve Vodní ulici (náklady cca 7 mil. Kč, žádost o dotaci ze SFŽP) – rekonstrukce střechy, zateplení obvodních stěn, vybudování chybějícího výtahu a výměna oken (již proběhlo na podzim 2014); Rekonstrukce penzionu pro seniory U Bílého sloupu (náklady cca 4,5 mil. Kč) – zateplení a oprava fasády; Městský úřad Litvínov čp. 11 (náklady cca 7 mil. Kč) – zateplení objektu, stropů, fasády, nová okna a dveře, odvětrání sklepa; Komplexní revitalizace veřejných prostor v sídlišti Janov – IV. etapa (náklady cca 19 mil. Kč, použití dotace z programu  Integrovaný plán rozvoje sídliště Janov) – rekonstrukce školního hřiště na veřejné, rekonstrukce školního dvora včetně oplocení, veřejné osvětlení, opravy chodníků dle potřeby, rozšíření kamerového bezpečnostního systému, případně opravy dalšího městského majetku; komunikace ve městě (cca 13 mil. Kč z rozpočtu města);   veřejné osvětlení (cca 3 mil. Kč) – havarijní stavy, bezpečnost, koordinované opravy s ostatními vlastníky sítí; kanalizace v ul. Žižkova – odvod dešťových vod z dotčeného území, především rekonstrukce dlouhodobě nefunkčního zatrubnění bezejmenného potoka; objekt družiny ZŠ v Janově (cca 4 mil. Kč) – rekonstrukce, v případě získání dotace dojde na rekonstrukci MŠ Paraplíčko (ca 18 mil. Kč) - vnitřní prostory, nábytek, venkovní herní prvky.

Z rozpočtu byly také 22 subjektům poskytnuty neinvestiční dotace přesahující částku 30 mil. Kč, přičemž nejvyšší částky čerpají SPORTaS, s. r. o. (9,5 mil. Kč), Krušnohorská poliklinika, s. r. o. (6 mil. Kč), HC Litvínov, o. s. (4,1 mil. Kč), Citadela VI, s. r. o. (3,3 mil. Kč), SSK Litvínov, o. s. (3,2 mil. Kč), SSZŠ, s. r. o. (1,9 mil. Kč). Krušnohorská poliklinika získala ještě 1 mil. Kč investiční dotace.

Pro rok 2015 jsou v rozpočtu stanoveny také splátky úvěrů ve výši 10 mil. Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mulitvinov.cz

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Rekonstrukce kanalizace a komunikace v Šantově ulici

19:27 Olomouc: Rekonstrukce kanalizace a komunikace v Šantově ulici

Kompletní obnovou uličního profilu projde slepý úsek Šantovy ulice od parkoviště po tř. 17. listopad…