Louny: ZŠ Přemyslovců se může pochlubit titulem Katedrová škola

13.03.2019 17:57

V březnu 2019 byl na MÚ v Lounech nově udělen statut Katedrová škola Základní škole Louny, Přemyslovců 2209, příspěvková organizace.

Louny: ZŠ Přemyslovců se může pochlubit titulem Katedrová škola
Foto: archív autora
Popisek: Louny

Certifikát předal profesor Jaroslav Veteška, vedoucí Katedry andragogiky a managementu vzdělávání Pedagogické fakulty Univerzity Karlovy v Praze, Mgr.Vlastimilu Hubertovi, řediteli ZŠ Přemyslovců. Výběr byl zdůvodněn na základě analýzy kritérií, které škola dlouhodobě splňuje.

Slavnostní předání proběhlo za účasti Mgr. Pavla Jandy, starosty města a Mgr. Vladimíra A. Honse, místostarosty města. Oba vrcholní představitelé Loun se pozitivně vyjádřili k budoucí úzké spolupráci ZŠ Přemyslovců  s Pedagogickou fakultou UK, díky níž se lounská škola stane realizačním pracovištěm pro manažerské a pedagogické praxe studentů z Karlovy univerzity. Zároveň ocenili fakt, že ZŠ Přemyslovců je teprve třetí školou v historii Ústeckého kraje, která tento titul obdržela.

Během dne pak proběhla na ZŠ další odborná jednání s představitelkami univerzity, RNDr. Evou Urbanovou a PhDr. Lucií Paulovčákovou Ph.D., o podmínkách spolupráce. Zároveň škola splnila kritéria pro přiznání titulu Katedrová škola PF UK i pro následující školní rok 2019-2020.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…