Luhačovice: Lázně mají nového hlavního lékaře

19.03.2023 21:17 | Tisková zpráva

O hosty Lázní Luhačovice se stará nový hlavní lékař. Dosavadního primáře Jiřího Hnátka, který stál v čele lázeňských lékařů od roku 1985, nahradil Petr Pšenica.

Luhačovice: Lázně mají nového hlavního lékaře
Foto: wikipedia
Popisek: Luhačovice

Petr Pšenica se narodil v Hranicích v květnu roku 1984. V roce 2009 dokončil studia na Lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Hradci Králové. Své první lékařské zkušenosti nasbíral jako sekundární lékař na neurologii v Krajské nemocnici T. Bati ve Zlíně.

Již v prvních letech si začal uvědomovat důležitost komplexního přístupu při diagnostice a léčbě chorob nervového a pohybového ústrojí. V roce 2012 absolvoval kurz myoskeletální medicíny, o dva roky později úspěšně složil specializaci z neurologie na Neurologické klinice FN Brno Bohunice.

Anketa

Měla by být Markéta Pekarová Adamová odvolána z funkce předsedkyně Sněmovny?

98%
2%
hlasovalo: 38686 lidí

Mezi lety 2015-2018 zastával funkci zástupce primáře neurologického oddělení Krajské nemocnice Tomáše Bati. Okruh působnosti si rozšířil o vzdělávání lékařů v předatestační přípravě. V rámci péče o pacienty s roztroušenou sklerózou se podílel na řešení klinických studií biologické terapie.

Od roku 2018 nastoupil do Lázní Luhačovice na pozici vedoucího lékaře. Složil úspěšně atestační zkoušku z rehabilitace a fyzikální medicíny a je členem společnosti pro rehabilitační a fyzikální medicínu.

Dosavadní primář Jiří Hnátek byl hlavním lékařem lázní od roku 1985. Přestože po 37 letech předává funkci Petru Pšenicovi, v lázních zůstává i nadále, a to na lázeňském hotelu Palace, kde bude stále působit jako vedoucí lékař.

„Přestože se tedy neloučíme, rád bych Jiřímu Hnátkovi poděkoval za ta dlouhá léta jeho primariátu, za jeho příkladnou péči o naše pacienty, ale také za přípravu odborných lékařských konferencí pořádaných naší společností. Jeho zkušenosti jsou pro naši společnost nepostradatelné,“ uvedl generální ředitel Lázní Luhačovice Jiří Dědek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

10:23 Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

Hudbou, filmy, workshopy a diskusemi, ale také úplně prvním vydáním sběratelské eurobankovky oslaví …