Luhačovice: Zájem o dětskou léčbu roste, kromě léčebny Miramonti se od března otevřel i Vítkov

15.03.2021 10:11

Po dětské léčebně Miramonti, která zahájila provoz hned v první polovině ledna, přijeli začátkem března první dětští pacienti s doprovodem také do léčebny Vítkov.

Luhačovice: Zájem o dětskou léčbu roste, kromě léčebny Miramonti se od března otevřel i Vítkov
Foto: luhacovice.cz
Popisek: Lázně Luhačovice

Lázeňský život tak neutichá ani dnes. I po zpřísnění vládních opatření je možné poskytovat dospělým i dětem lázeňskou léčbu, která je plně nebo částečně hrazená zdravotními pojišťovnami.

Anketa

Byl Emil Hácha kolaborant?

35%
65%
hlasovalo: 6707 lidí

Po rekonstrukci, dokončené na podzim 2019, je v dětské léčebně Vítkov více místa na stravování, prostornější vstupní hala, rozšířil se také zdravotní úsek a zvýšila se kapacita lůžek. V obou hlavních budovách dětských léčeben tak bude na začátku března více než stovka dětí s jejich doprovody.

Do Luhačovic přijíždějí nejmenší pacienti již od roku a půl především za léčbou dýchacích cest, ale i s nemocemi kožními, trávicími nebo obezitou. Zdravotní pojišťovna plně hradí ubytování, stravování a léčbu nejen dítěti, ale i doprovodu. Délka pobytu je 28 dní.

Hygienická opatření, která byla nastavena už na jaře loňského roku, zůstávají stále na nejvyšší možné úrovni. Pro zvýšení bezpečnosti jsou na pobyty přijímáni pouze pacienti a jejich doprovody s platným negativním antigenním nebo PCR testem na koronavirus. V průběhu pobytu budou pacienti povinně testování jednou za týden. Testy jsou prováděny šetrnou metodou výtěrem z nosu a u dětí z dutiny ústní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…