Mariánské Lázně jsou zdravé a bezpečné

01.06.2020 6:32

V minulých dnech se dostalo Mariánským Lázním nechtěné negativní publicity. Souvislost měla s ohniskem nákazy koronavirem v místním zdravotnickém zařízení s názvem Městská nemocnice. Jednalo se o lokální ohnisko ohraničené pouze areálem nemocnice, zbytek města žil normálním životem, omezeným jen nařízením vlády, platnými pro všechna města v republice.

Mariánské Lázně jsou zdravé a bezpečné
Foto: muml.cz
Popisek: Mariánské Lázně

Žádná plošná karanténa, ani mimořádné odběry a testy. Je třeba připomenout, že virus byl do nemocničního zařízení importován příjmem nakaženého pacienta z jiného kraje. Nicméně i díky pomocnému personálu z řad armády, který pomohl zaměstnancům mimořádnou situaci zvládnout, se vše vrací do normálu. Počty nemocných v nemocnici prudce klesají a další nepřibývají.

Jenom pro srovnání, v dalším městském zařízení Domově seniorů, které jako první v republice přijalo dobrovolně preventivní karanténu, se nákaza vůbec neprojevila. Zbytek města pokračuje v rozvolňování, otevírají se restaurace, kavárny, hotely, přijíždějí první hosté, zatím jen tuzemští, ale netrpělivě vyhlížíme otevření hranic pro naše tradiční zahraniční hosty.

Město provedlo generální úklid a desinfekci veřejných prostor, vysadilo květiny v parcích a seká trávníky. Všechna pítka léčivých pramenů jsou otevřená. Je velmi příjemné procházet se jarní přírodou lázeňských parků bez roušky, z plných plic dýchat ionizovaný vzduch proudící do údolí z okolních lesů a tisícimetrových kopců Slavkovského lesa.

Podhorské klima, čerstvý vzduch, vitamín D ze slunce a mariánskolázeňské prameny jsou dle odborníků nejlepší prevencí proti šíření virů všeho druhu. Rovněž rekonvalescenční účinky jsou nezanedbatelné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

7:17 Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

V Hradci Králové se na více než dvou desítkách míst objeví barevné koše na tříděný odpad. Lidé tak b…