Mělník: Město podporuje výsadbu stromů formou adopce

10.04.2019 20:51

Cílem tohoto projektu je dlouhodobá a koncepční péče o veřejnou zeleň v našem městě. V důsledku klimatických změn bude v budoucnu velmi důležité udržet a případně ještě navýšit počet stromů ve veřejném prostoru.

Mělník: Město podporuje výsadbu stromů formou adopce
Foto: melnik.cz
Popisek: Mělník, náměstí

Každý vzrostlý strom ve městě zlepšuje kvalitu vzduchu, pomáhá zadržovat vodu, ochlazuje okolní vzduch a eliminuje prašnost.

Estetický a hygienický význam, důležitost a hodnotu stromů ve veřejném prostoru města si uvědomoval i zakladatel moderního urbanismu Le Corbusier, který ve své knize Ville radieuse popisuje vizi města, v němž bude z každého bytu a domu viditelná obloha a stromy. A takové město bychom si přáli i my.

Město Mělník proto ve spolupráci se spolkem P.U.N.K. (park-ulice-náměstí-krajina) chce každý rok aktivně zapojit mělnickou veřejnost do výsadby nových a obnovy starých, či jinak poškozených stromů formou „adopce“. Všichni zúčastnění tak mohou vyjádřit svůj vztah k městu, ve kterém žijí, životnímu prostředí a zároveň přenechat odkaz budoucím generacím.

Za symbolickou částku 1 000 Kč obdrží dárce certifikát o adopci stromu, děkovný dopis od starosty města Mělníka a přímo u stromu bude osazena pamětní tabulka se jménem dárce. Dárce bude také mít možnost aktivně se zúčastnit výsadby „svého“ stromu. 

V příštím čísle měsíčníku Radnice vás budeme podrobně informovat o možnostech, ve kterých lokalitách a jaké druhy stromů budou připraveny k „adopci“ mělnickou veřejností v roce 2019.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

19:06 Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. …