Mělník se musí připravit na velmi náročnou situaci v dopravě

07.03.2016 15:33

S přicházejícím jarem se v Mělníku opět rozjíždějí práce na silnicích tak, jak jsme to již avizovali v loňském roce. Nejkritičtějšími měsíci budou duben a květen. Stále usilujeme o to, aby byl stanoven zákaz průjezdu nákladních vozidel Mělníkem od Mladé Boleslavi. Zatím neznáme konečný verdikt.

Mělník se musí připravit na velmi náročnou situaci v dopravě
Foto: melnik.cz
Popisek: Mělník, náměstí

Průtah
Koncem února se již začalo opět pracovat na dokončení kruhové křižovatky na ulici Mladoboleslavská a spojovací silnice mezi tímto budovaným kruhovým objezdem a novým kruhovým objezdem na Pražské ulici. Počítá se s tím, že práce zde by měly být dokončeny do počátku června.
Během letních prázdnin bude ještě opravena část Pražské ulice v úseku od nové kruhové křižovatky k benzínové stanici Benzina u hotelu Ludmila. Akce proběhne za provozu.

Opravy místních komunikací
Dle harmonogramu, který byl dohodnut Ředitelstvím silnic a dálnic a zhotovitelem většiny prací – firmou Strabag, budou v březnu provedeny nejnutnější opravy silnic, kterými vedou objízdné trasy.

Ulice Nemocniční a O.Wenzla budou opraveny od 4. do 7.3. za plného provozu.

Od 7. března bude po celý březen zcela uzavřena část ulice Italská v úseku od křižovatky s ulicí Vinohradskou po křižovatku s ulicí Mladoboleslavskou. Ulice Italská bude v této  velmi poškozené části důkladně opravena. Objížďka povede ulicí Polskou, provoz bude řízen semaforem.
Během letních prázdnin doje ke kompletní opravě ulic nejvíce poškozených zvýšenou dopravou během výstavby všech dopravních staveb ve městě – ulic Nemocniční, O.Wenzla, Italská a Cukrovarská.

Kruhový objezd u benzínové stanice Shell
1. března bylo předáno staveniště zhotoviteli budoucí kruhové křižovatky u benzínové stanice Shell. V první fázi se uzavře pouze odbočovací pruh, tzv.by-pass, vedoucí kolem benzínové stanice Shell směrem na Kokořínskou ulici. Zde je propadlá kanalizační šachta. Po opravě se tato část opět zprovozní. Poté bude uzavřena celá stávající křižovatka u benzínové stanice Shell a začne se stavět kruhová křižovatka. Nejpozději do poloviny června by zde mělo být hotovo.

Oprava mostku na Mladoboleslavské ulici
4. dubna bude předáno staveniště zhotoviteli opravy mostku na Mladoboleslavské ulici, který vede nad Okružní ulicí. Objízdná trasa povede ulicí Italská a kyvadlový provoz bude řízen semafory.

Oprava nového mostu
Ředitelství silnic a dálnic letos začne s opravou tzv. nového mělnického mostu. Akce potrvá 11 měsíců a most bude i při opravách stále průjezdný, ale s velkými omezeními. K zahájení stavby by mělo dojít až v okamžiku, kdy budou všechny ostatní výše uvedené akce dokončeny, tedy po 1. září 2016.

Jsme si vědomi toho, že nás všechny čeká na mělnických silnicích velice náročné období, proto prosíme občany města a řidiče zvláště o pochopení a trpělivost. Bohužel je to jediné řešení, jak všechny stavby skloubit a zkrátit dobu trvání uzavírek na minimum.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

22:28 Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

S příchodem letního počasí otevřelo své brány letní koupaliště na Písečném ostrově v Litoměřicích. V…