Město Litoměřice má nový „Sociální automobil“

03.03.2018 20:02

Ve čtvrtek byl Městskému úřadu v Litoměřicích slavnostně předán „Sociální automobil“. Využíván bude hlavně pro účely sociálních služeb. Klíčky od vozu značky Dacia převzala Renáta Jurková, vedoucí odboru sociálních věcí a zdravotnictví městského úřadu.

Město Litoměřice má nový „Sociální automobil“
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Tento automobil není na úřadě první. Starší „Sociální automobil“ je po šesti letech vyměněn za nový. „Reklamní auto, jak mu říkáme, máme okamžitě k dispozici pro nečekané a někdy i nepředvídatelné výjezdy. Slouží pro sociální práci,“ sdělila Renáta Jurková.

V rámci zlepšování sociálních služeb byla na konci loňského roku nově otevřena bezbariérová kancelář. Dále úřad v únoru spustil Tichou linku pomáhající neslyšícím v komunikaci při vyřizování úředních záležitostí.

Projekt „Sociální automobil“ zorganizovala reklamní agentura Kompakt. Automobil byl zakoupen díky podnikatelům z Litoměřic a okolí, kteří si pronajali reklamní plochy na karoserii vozu.


Vedoucí odboru sociálních věcí a zdravotnictví Renáta Jurková, zástupce agentury Kompakt Bohuslav Knorke a tajemník Milan Čigáš u nového "Sociálního automobilu".

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.