Město Olomouc představilo svou rodinnou politiku

07.07.2014 12:00

Ve čtvrtek 26. června hostil velký sál městského zastupitelstva v budově magistrátu na Hynaisově ulici zástupce organizací, věnujících se kvalitě života olomouckých rodin. Sešli se tu poskytovatelé sociálních služeb, organizátoři volnočasových aktivit zaměřených na rodiny s dětmi nebo třeba pracovníci rodinných center.

Město Olomouc představilo svou rodinnou politiku
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Náměstkyně primátora Eva Machová a zástupci odborů sociálních věcí, školství, vnějších vztahů a informací a dopravy jim představili opatření Rodinné politiky statutárního města Olomouce na léta 2014 a 2015.

„Věřím, že vize města Olomouce jako města přátelského rodině se stane společně sdílenou vizí představitelů města, odborné veřejnosti a jeho obyvatel. Může to v důsledku přinést aktivnější zapojení rodin do života města, zlepšení podmínek pro vznik a fungování rodin,“ přiblížila ambice dokumentu projednaného Radou města Olomouce náměstkyně Eva Machová. „Město Olomouc se tak stane dobrou adresou pro mladé rodiny z celého Olomouckého kraje, které v něm mohou realizovat své životní plány a sny,“ dodala.

Tento koncepční materiál začíná analytickou částí, na kterou navazují konkrétní opatření, rozčleněná do šesti oblastí. Pro příklad můžeme uvést nastavení vhodného způsobu komunikace města směrem k rodinám, budování a udržování městského prostoru tak, aby byl přátelský rodinám, či přímou podporu rodin.

Statutární město Olomouc se rodinnou politikou hlásí k těm městům v České republice, které akcentují podporu zdravé a fungující rodiny, jež je nezbytná pro soudržnost a další rozvoj našeho města i české společnosti jako celku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olomouc.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…