Město Olomouc představilo svou rodinnou politiku

07.07.2014 12:00

Ve čtvrtek 26. června hostil velký sál městského zastupitelstva v budově magistrátu na Hynaisově ulici zástupce organizací, věnujících se kvalitě života olomouckých rodin. Sešli se tu poskytovatelé sociálních služeb, organizátoři volnočasových aktivit zaměřených na rodiny s dětmi nebo třeba pracovníci rodinných center.

Město Olomouc představilo svou rodinnou politiku
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Náměstkyně primátora Eva Machová a zástupci odborů sociálních věcí, školství, vnějších vztahů a informací a dopravy jim představili opatření Rodinné politiky statutárního města Olomouce na léta 2014 a 2015.

„Věřím, že vize města Olomouce jako města přátelského rodině se stane společně sdílenou vizí představitelů města, odborné veřejnosti a jeho obyvatel. Může to v důsledku přinést aktivnější zapojení rodin do života města, zlepšení podmínek pro vznik a fungování rodin,“ přiblížila ambice dokumentu projednaného Radou města Olomouce náměstkyně Eva Machová. „Město Olomouc se tak stane dobrou adresou pro mladé rodiny z celého Olomouckého kraje, které v něm mohou realizovat své životní plány a sny,“ dodala.

Tento koncepční materiál začíná analytickou částí, na kterou navazují konkrétní opatření, rozčleněná do šesti oblastí. Pro příklad můžeme uvést nastavení vhodného způsobu komunikace města směrem k rodinám, budování a udržování městského prostoru tak, aby byl přátelský rodinám, či přímou podporu rodin.

Statutární město Olomouc se rodinnou politikou hlásí k těm městům v České republice, které akcentují podporu zdravé a fungující rodiny, jež je nezbytná pro soudržnost a další rozvoj našeho města i české společnosti jako celku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olomouc.cz

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

22:28 Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

U ošetřeného jasanu v Jabloneckých Pasekách je nyní opravený křížek. Zatímco strom loni nechal odbor…