Město Písek a E.ON zahajují projekt „chytrého města“

08.07.2015 18:19

Stejný názor na přístup k hospodaření s energiemi a potřeba nezbytné realizace praktických kroků v oblasti jejich úspor a snižování emisí svedl dohromady město Písek a energetickou společnost E.ON.

Město Písek a E.ON zahajují projekt „chytrého města“
Foto: mesto-pisek.cz
Popisek: Písek

Slavnostní podpis Memoranda o spolupráci se společností E.ON se uskuteční za účasti vedení města - starostky Evy Vanžurové a místostarosty Josefa Knota - a jednatele společnosti E.ON Česká republika Radka Luckého ve čtvrtek 14. července 2015 v 9 hodin v budově Městského úřadu Písek na Velkém náměstí.

„V dalších krocích se zaměříme například na energetickou efektivitu veřejného osvětlení, efektivitu interiérového osvětlení městských budov a na budování inteligentních sítí Smart Grids v součinnosti s Technologickým centrem Písek,“ zmínil za město Písek místostarosta Josef Knot.

„Město Písek se stalo historicky prvním městem v Čechách se stálým veřejným elektrickým osvětlením. My bychom dnes, po téměř 130 letech od této události, rádi na toto historické prvenství navázali spoluprací v oblasti využívání moderních, ekologických a vysoce účinných technologií,“ doplnil jednatel společnosti E.ON Česká republika Radek Lucký.

Memorandum o vzájemné spolupráci (strategickém partnerství) mezi městem Písek a E.ON Česká republika schválila Rada Města Písek v červnu 2015.

Úterý 14. července 2015 v 9 hod., radnice města na Velkém náměstí (místostarosta JUDr. Josef Knot a jednatel E.ON Radek Lucký přijedou před radnici elektroskútrem).

Prvním příspěvkem pro ekonomičtější a „čistější provoz“ města bude zapůjčení dvou elektroskútrů E-max pro potřeby města Písek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…