Městská část Praha 2 bude opět hospodařit s vyrovnaným rozpočtem

26.02.2020 19:19

Zastupitelé Prahy 2 schválili na svém zasedání v pondělí 24. února 2020 rozpočet a finanční plán zdaňované činnosti městské části na rok 2020. I v tomto roce bude mít Praha 2 vyrovnané hospodaření ve výši 759,14 mil. korun. Nejvíce peněz investuje do školství.

Městská část Praha 2 bude opět hospodařit s vyrovnaným rozpočtem
Foto: prague.eu
Popisek: Novoměstská radnice

„Letošní rozpočet považuji za rozpočet proinvestiční. Budeme hospodařit s částkou 759,14 mil. korun. Příjmy předpokládáme ve výši 539,34 mil. korun – jejich nedílnou součásti jsou dotace hlavního města Prahy představující 165 mil. korun,“ říká místostarosta pro oblast financí Jan Korseska a doplňuje: „Nejvyšší položkou příjmů rozpočtu je převod z vlastní zdaňované činnosti ve výši 250 mil. korun a úspory z minulých let.“

Běžné výdaje jsou pro rok 2020 stanoveny na 541 mil. korun, kapitálové výdaje na 218,14 mil. korun. Výdajovou část rozpočtu tvoří běžné výdaje, kterými jsou financovány důležité oblasti, jako např. školství, kultura, sociální péče, péče o veřejnou zeleň a činnost místní správy. Druhou částí výdajů jsou kapitálové (investiční) výdaje, zajišťující péči o nemovitý majetek v rámci bytového fondu, budov a pozemků základních a mateřských škol, kulturních památek a parků. 

Největší částí kapitálových výdajů jsou i v letošním roce investice do školství (61,5 mil. Kč). Dalšími důležitými položkami jsou investice do bytového fondu v podobě rekonstrukce kotelen a výtahů, výdaje na nákup objektu Korunní 29, nezbytnou rekonstrukci a modernizaci zasedací místnosti úřadu městské části, rekonstrukci zázemí zahradníků vč. kanalizační přípojky pro tento objekt v Riegrových sadech nebo vypracování projektové dokumentace k plánovanému sociálnímu zařízení Nový domov.

Jednotlivé kapitoly rozpočtu a přehled investic jsou k dispozici na webových stránkách městské části Praha 2 http://rozpocet.praha2.cz/greportviewer/.

Finanční plán zdaňované činnosti je pro rok 2020 schválen s předpokládaným hospodářským výsledkem ve výši 274,53 mil. korun. Takto schválený plán pokrývá vše, co městská část pro řádnou správu svěřeného majetku potřebuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…