Městská část Praha 5 má nový dispečink pro pečovatelskou službu

28.02.2018 8:36

"Pečovatelská služba, kterou provozuje příspěvková organizace Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5 je registrovanou sociální službou, která v nepřetržitém provozu pomáhá zdravotně a tělesně postiženým občanům, seniorům nebo rodinám s dětmi z Prahy 5, kteří potřebují z důvodu trvalého nebo dočasného snížení soběstačnosti nebo chronického onemocnění pomoc jiné osoby" uvádí JUDr. Petr Lachnit, radní pro sociální oblast a pokračuje...

Městská část Praha 5 má nový dispečink pro pečovatelskou službu
Foto: Praha 5
Popisek: Nový dispečink pečovatelské služby

Na naší městské části se stala pečovatelská služba významnou součástí sítě poskytovaných služeb a má svou dlouhodobou historii a tradici. Domácí péče se stává stále vyhledávanější a nezbytnou službou pro klienty, jejich rodiny a známé, kteří již nestačí pro své blízké zajistit odpovídající pomoc a potřebují využít pomoci právě pečovatelek přímo v domácím prostředí. Každoročně se zvyšuje počet klientů a zájemců o tyto služby a formu péče.

Pečovatelská služba se musí dostat vždy ke svým klientům, kteří jsou na ni odkázáni a to často i do nedostupných míst, prostě jim musí být k dispozici. Chceme být svým klientům blíž, takže většina z nich využívá buď osobního nebo telefonického kontaktu přímo se sociální pracovnicí pečovatelské služby, která jim poskytuje nejen poradenství například při řešení dávek a příspěvků, ale i přímo zprostředkovává podání žádostí za klienty na úřady, řeší obtížné životní situace a další potřebné záležitosti.

Koordinátorky řídí práci pečovatelek v terénu

Naši klienti jsou v běžném osobním, ale i telefonickém kontaktu i s koordinátorkami pečovatelské služby, které přímo řídí práci pečovatelek v terénu, u klientů. Tento „okamžitý dispečink“ umožňuje rychlý a efektivní způsob pomoci, kdy klient nezůstává na řešení svých problémů sám a často se takto dá předejít vypjatým a zdánlivě neřešitelným situacím u klienta. Již rok pečovatelská služba úspěšně provozuje projekt Taxík Maxík, který je maximálně využíván klienty Prahy 5 pro jízdy po celé Praze a stal se pro ně dostupnou, velmi oblíbenou a bezpečnou službou. Městská část Praha 5 se v minulém roce rozhodla rozšířit z kapacitních důvodů stávající a již nevyhovující prostory pro centrálu pečovatelské služby a dispečink Taxíka Maxíka.

Pracovní tým pečovatelské služby, sociální pracovnici a koordinátorky pečovatelské služby najdete od února 2018 již v nových a moderních prostorách Na náměstí 14. října č. 11. v přízemí. Pracoviště pečovatelské služby tak je nízkoprahové a snadno dostupné všem návštěvníkům a klientům. Můžete nás navštívit osobně v kanceláři pečovatelské služby v pondělí, úterý, čtvrtek od 7.30 do 16.00, ve středu od 7.30 do 17.00 a v pátek od 7.30 do 15.00 nebo volejte na tel. 257318995, 775788003, najdete nás na stránkách www.csop5.cz, nebo nás kontaktujte e-mailem csop5@volny.cz. Službu poskytujeme denně od 7.30 do 19.30 včetně sobot, nedělí a svátků.

Přijďte, náš odborný tým Vám poradí, těšíme se na Vás.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

22:28 Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

V nedávné době byly dokončeny dvě územní studie, které stanovují rozsah a způsob zástavby na plochác…