Mladá Boleslav: Autobusové nádraží čekají změny, zastupitelé podpořili i využití bezpečnostní agentury

28.10.2017 11:39

Na čtvrtečním jednání zastupitelé schválili také dotaci ve výši 2,6 milionu korun, určenou na úhradu investičních nákladů na revitalizaci autobusového nádraží a sídla dopravního podniku.

Mladá Boleslav: Autobusové nádraží čekají změny, zastupitelé podpořili i využití bezpečnostní agentury
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Vedení města se snaží dlouhodobě zlepšit situaci na autobusovém nádraží, a to nejen v oblasti vybavení a komfortu pro cestující, ale také bezpečnosti. "Jsem rád, že mezi zastupiteli napříč stranami panuje v této otázce shoda, služby bezpečnostní agentury bychom na autobusovém stanovišti chtěli začít využívat co nejdříve. Jsme si vědomi toho, že bezpečnost zde chceme a musíme řešit, a využití security se ukázalo jako nejefektivnější a zároveň nejlevnější možnost. Městští strážníci mají omezené kapacity a není možné je zde vyblokovat na 24 hodin denně," vysvětlil primátor Raduan Nwelati.

Ze schválené dotace pořídí Dopravní podnik města Mladá Boleslav především vnější a vnitřní elektronickou informační tabuli s odjezdy a příjezdy všech spojů, funkční hodiny, sítě proti holubům a také zamřížování budovy DP, květinovou výzdobu a značení stanovišť. "Největší problém jsou tu skutečně holubi,  na sítě proti nim jsme vyčlenili zhruba 400 tisíc korun s tím, že je možné toto opatření ještě rozšířit. Ve chvíli, kdy nebudou mít možnost zde usedat, se výrazně vylepší čistopa nádraží. Přestože jsme zde začali uklízet mnohem častěji než dříve, bojovat s holuby je nemožné," vysvětlil náměstek Jiří Bouška. Vylepšení se do budoucna dočká také kamerový systém na autobusovém terminálu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Smíchovskou lávku dostalo město od Prahy bezúplatně

13:05 Mladá Boleslav: Smíchovskou lávku dostalo město od Prahy bezúplatně

Smíchovská lávka, jejíž část loni Mladá Boleslav zachránila před sešrotováním, je nyní oficiálně maj…