Mladá Boleslav: Autobusy Arriva se zařadí do PID

05.12.2021 8:36 | Tisková zpráva

Po dlouhých přípravách se druhou prosincovou neděli rozjedou autobusy Arriva na Mladoboleslavsku v systému Pražské integrované dopravy. Nově se díky integraci objeví třeba na lince z hlavního města do Liberce nebo Jičína.

Mladá Boleslav: Autobusy Arriva se zařadí do PID
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Kvůli reorganizaci se naopak rozloučí po dlouhých desetiletích s řadou měst, obcí a vesniček v části území od Benátek nad Jizerou k Brandýsu nad Labem nebo Mšenu.

Kromě nových linek a jízdních řádů jsou pro cestující od neděle 12. prosince připraveny i jiné způsoby odbavení a jízdenky. K dispozici budou nejen ty pro jednotlivou jízdu, ale i časové, třeba na měsíc a další období. Kompletní podrobnosti k jízdním řádům a odbavení naleznete na webových stránkách PID ZDE, zavolat můžete také na infolinku PID 234 704 560.

V autobusech a v informačním centru na autobusovém nádraží v Mladé Boleslavi jsou k dispozici vytištěné brožury s jízdními řády a dalšími informacemi k novému systému. Stáhnout si ji zájemci mohou také v elektronické podobě z webu ZDE nebo ze stránek ZDE.

Anketa

Má Miroslav Kalousek šanci stát se prezidentem České republiky?

2%
96%
hlasovalo: 14591 lidí

Kvůli jinému způsobu odbavení nebude možné od neděle 12. prosince zaplatit v autobusech Arriva na Mladoboleslavsku čipovou kartou Arrivy Střední Čechy, případně dříve vydanými kartami od firmy Transcentrum, od Dopravního podniku Mladá Boleslav, Bus Line a ČSAD Liberec. Nové odbavovací zařízení čipové karty, které se na Mladoboleslavsku používají přes 15 let, bohužel nenačte. Jízdenku v rámci PID ale zaplatíte v hotovosti, Lítačkou nebo platební kartou stejně jednoduše jako v obchodě pípnutím si za nákup.

Čipovou kartu Arrivy lze ale i nadále používat k zaplacení jednotlivých jízdenek v MHD Mladá Boleslav. Doporučujeme, abyste si na dosluhující karty dobíjeli už jen takové částky, které můžete do 11. prosince projezdit. Pokud ale částku nevyčerpáte, nemusíte se obávat, že o peníze přijdete. Kartu můžete použít v MHD Mladá Boleslav nebo si po novém roce požádat o vyplacení peněz na bankovní účet. V případě dalších dotazů nás kontaktujte na telefonním čísle 326 710 711 nebo na e-mailu info.mb@arriva.cz.

Kartu PID Lítačka je možné si vyřídit on-line nebo na příslušných pobočkách, v Mladé Boleslavi například na autobusovém nádraží v pokladně ČD.

V případě připomínek k jízdním řádům doporučujeme obrátit se na zástupce obcí s nimiž jsou jízdní řády projednávány. Možné je oslovit i organizaci IDSK podnety@idsk.cz, která integraci do systému PID připravuje. Arriva Střední Čechy už jízdní řády netvoří.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…