Mladá Boleslav: Centrum 83 pořádalo den otevřených dveří a představilo novou domácnost pro klienty

09.12.2022 20:27 | Tisková zpráva

Ve čtvrtek 8. prosince organizovalo Centrum 83 den otevřených dveří pro klienty, jejich rodinné příslušníky, přátele a další hosty. Součástí předvánočního programu byla i prohlídka nové domácnosti, do které se stálí obyvatelé nastěhují počátkem nového roku. Centrum 83 při té příležitosti navštívil i první náměstek primátora Jiří Bouška.

Mladá Boleslav: Centrum 83 pořádalo den otevřených dveří a představilo novou domácnost pro klienty
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

„Jsme rádi, že Centrum 83 poskytuje sociální služby v našem městě, spolupráci dlouhodobě považuji za ukázkovou. V posledních letech jsme Centru 83 pomohli s vybudováním aktivizačního centra s denním stacionářem, vybudováním domova pro osoby s nízkofunkčním autismem nebo projektem chráněného bydlení v ulici Palackého. Na všechny tyto investice se nám podařilo zajistit financování z Evropské unie. Centru 83 přeji vše dobré i do roku 2023,“ řekl první náměstek primátora Jiří Bouška.

Anketa

Dáte za Vánoce (v součtu výdajů) letos víc než loni?

hlasovalo: 11713 lidí

Nová domácnost pro šest klientů je další akcí projektového záměru Centra 83 z programu MPSV - Rozvoj a obnova materiálně technické základny sociálních služeb. na zvýšení kvality poskytování sociálních služeb. Za 7,5 mil. Kč byly upraveny původní prostory na domácnost, která zahrnuje šest jednolůžkových pokojů, dvě sociální zařízení a obývací pokoj s jídelnou a vlastní kuchyňkou. "Rekonstrukcí prošla i rehabilitační místnost se zázemím a nájezd do zahrady. Od přípravy projektu ke konečné realizaci uplynuly tři roky, vlastní přestavba trvala 8 měsíců. Jedná se o kulturní památku a musely být zohledněny všechna stanoviska dotčených orgánů," uvedla ředitelka Centra Luďka Jiránková.

Slavnostního předání ukončené investiční akce se zúčastnili také zástupci Středočeského kraje. V rámci čtvrtečního programu Centrum 83 zorganizovalo den otevřených dveří a ve své zahradě v Havlíčkově ulic také odpolední předvánoční program pro klienty, jejich rodiny a zaměstnance centra. Hosté se sešli v příjemné a klidné předvánoční atmosféře, připravené byly horké svařené nápoje či občerstvení z grilu. Návštěvníci si také mohli prohlédnout zmíněnou novou domácnost, do které se nastěhují stálí obyvatelé začátkem roku 2023.

Centrum 83 poskytuje pomoc a podporu osobám se sníženou soběstačností. Jeho zřizovatelem je Středočeský kraj.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.