Mladá Boleslav: Chladné léto poznamenalo úrodu na městské vinici

22.09.2021 12:59 | Tisková zpráva

Úroda na boleslavské městské vinici je tentokrát ve srovnání s předchozími lety výrazně slabší. Vlhké a chladné počasí tohoto léta si vybralo svou daň, a bohužel se navzdory veškeré snaze nepovedlo ubránit hrozny před plísní.

Mladá Boleslav: Chladné léto poznamenalo úrodu na městské vinici
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

A to i přesto, že na zdejší vinici rostou odrůdy Solaris a Johaniter, které nevyžadují tak teplé podnebí. Letošní léto bylo bohužel co do počasí extrém, a problémy s úrodou hlásí i vyhlášené vinařské lokality na Moravě.

"Je to tak, bohužel bude letos vína méně, dosud jsme byli zvyklí na nějakých 150 až 200 lahví, tolik jich tentokrát nebude. Nicméně i přesto se mohou lidé těšit na ochutnávku Boleslavského cuvée, jako obvykle jim ho nabídneme na Slavnostech vína, které se uskuteční 20. listopadu," uvedl při své návštěvě vinice náměstek primátora Daniel Marek.

Vinici ve svahu nad Ptáckou ulicí vznikla v roce 2014, kdy zde bylo na místech někdejšího vinohradu vysázeno 200 hlav vinné révy.

Už o rok později přinesla vinice hojnou úrodu, ovšem tehdy hrály do karet všechny okolnosti včetně mimořádně teplého počasí. A v roce 2016 přišly na svět první láhve Panenského cuvée, čímž vznikla nová tradice. Vlastní mladoboleslavské víno, dnes pod jménem Boleslavské cuvée, mohou lidé od té doby každý rok ochutnat na Slavnostech vína.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Město uctí památku Sousedíka uměleckým dílem

11:33 Vsetín: Město uctí památku Sousedíka uměleckým dílem

Nový dopravní terminál, který se slavnostně otevře v pátek 3. května, ozdobí artefakt odkazující na …