Mladá Boleslav: Cyklostezka za Baumaxem je již hotova

26.10.2017 19:02

Mezi kruhovými objezdy v blízkosti Jičínské ulice a obchodních center byla v těchto dnech dokončena cyklostezka za Baumaxem. Umožňuje propojení cyklostezek podél severovýchodní tangenty a po překonání Jičínské ulice i cyklostezky směrem na Řepov. Novou cyklostezku si ve čtvrtek přišli prohlédnout i zástupci města, náměstek primátora Jiří Bouška a radní Miloslav Neuman.

Mladá Boleslav: Cyklostezka za Baumaxem je již hotova
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

I když cyklostezka není dlouhá, její příprava nebyla jednoduchá. Město muselo kvůli ní také řešit směnu pozemků s Baumaxem, náročné je i splnit všechny požadavky Policie ČR. Podařilo se vyřešit malý přechod od Baumaxu směrem k severovýchodní tangentě.

Na druhé straně u Jičínské ulice ovšem cyklostezka končí na chodníku, zatím bez přechodu. Také dosud nezačala plánovaná výstavba cyklostezky podél Jičínské ulice směrem k Rozvoji. "Čekáme, až padne finální rozhodnutí ohledně chodníků, přechodů a cyklostezky na Jičínské ulici směrem k Rozvoji. Zde jsme se zastavili, protože se nemůžeme zatím dohodnout s Policií ČR, jak mají vypadat přechody u Rozvoje," řekl náměstek primátora Jiří Bouška.

Výstavbu cyklostezky podél Jičínské ulice s pomocí evropských dotací město plánovalo v letošním roce, nyní vedení města doufá, že se podaří najít ve shodě s Policií ČR řešení a realizovat cyklostezku alespoň v příštím roce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Charitativní projekt DEKA pro Hospic sv. Lazara vrcholí

7:37 Plzeň: Charitativní projekt DEKA pro Hospic sv. Lazara vrcholí

V sobotu 18. května na cyklostezce mezi Městem Touškovem a Kozolupy vyvrcholí projekt DEKA pro Hospi…