Mladá Boleslav: Díky nástupu teplého počasí se rozjíždějí první letošní investice

06.03.2019 12:48

Rychlý nástup jarních teplot umožňuje rozjezd investičních akcí nejrůznějších staveb, které má pro letošek Mladá Boleslav v plánu.

Mladá Boleslav: Díky nástupu teplého počasí se rozjíždějí první letošní investice
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

"Jednou z prvních je momentálně již započatá rekonstrukce Lukášovy ulice, aktuálně tam nastoupila firma VaK k výměně kanalizace, poté je na řadě město. Z tohoto důvodu jsme opět dočasně zřídili náhradní parkoviště na náměstí Míru, které je určeno výhradně obyvatelům Lukášovy ulice po dobu její opravy," uvedl na úterní tiskové konferenci primátor města Raduan Nwelati.

Podle něj se také brzy začne pracovat na cyklostezce směrem z Českobratrského náměstí k Havelskému parku, rozjíždí se ale i rekonstrukce komunikací, chodníků a veřejného osvětlení v ulici Na Klenici v okolí nedávno zrekonstruovaného a otevřeného minipivovaru. "Celkem to bude investice za sedm milionů, přičemž jsme na to obdrželi dotaci Středočeského kraje ve výši čtyři miliony korun," doplnil Raduan Nwelati.

Plánuje se rovněž vyhlášení soutěže na rekonstrukci střechy a schodiště před hlavním vchodem městského divadla.

Další již probíhající stavbou je mateřská škola  Michalovicích, která bude v dohledné době dokončena. V její blízkosti letos město vybuduje také nové multifunkční sportovní hřiště, které bude sloužit veřejnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Světelný smog se sníží, obměnou projde skoro 400 venkovních světel

10:23 Přerov: Světelný smog se sníží, obměnou projde skoro 400 venkovních světel

391 nových svítidel, 9 regulátorů napětí a 11 rozvaděčů veřejného osvětlení. Přerov plánuje ve druhé…