Mladá Boleslav: Infocentrum navštívilo v loňském roce více než 55 tisíc lidí

11.01.2020 18:43

Mladoboleslavské infocentrum šíří informace o našem městě, ale poskytuje i řadu dalších služeb nejen z oblasti cestovního ruchu.

Mladá Boleslav: Infocentrum navštívilo v loňském roce více než 55 tisíc lidí
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Je možné se zde dozvědět o zajímavostech v Mladé Boleslavi a okolí, o možnostech ubytování a stravování, lze tu zakoupit mapy, pohlednice, turistické publikace, knihy i suvenýry. Ale v infocentru získáte také přehled o kulturních akcích, zakoupíte vstupenky na místní akce a vstupenky z prodejních sítí Ticketportal, Ticketstream a eVstupenka.

Dále zde můžete zakoupit autobusové jízdenky po ČR i Evropě z prodejního portálu AMSBus.cz. Získáte zde i informace o jízdních řádech vlaků a autobusů a můžete si tu dobít kartu na MHD. K dispozici je veřejný internet, kopírování, tisk, laminování, scanování a kroužková vazba.

O tom, že služby infocentra využívá spousta lidí, svědčí fakt, že za rok 2019 zde bylo opět přes 55 tisíc návštěvníků. Samotné infocentrum provozuje dva webové portály, jeden pro celý region (ZDE), kde lze nalézt přehled aktuálních akcí a informace o regionu a druhý se věnuje přímo naučné stezce Metalová cesta (ZDE).

Tradiční akce

V loňském roce proběhly tradiční akce, pořádané infocentrem, a to celkem šest Procházek městem a Metalové sympozium. Sympozia se již podruhé účastnily i dvě ženy kovářky, jeden umělec přijel až z USA. Sympozium doplnili již čtvrtým rokem i dřevořezbáři, kteří tvoří dřevěné lavičky vždy na dané téma, loni bylo téma živly.

V rámci sympozia se v bývalém kostele sv. Bonaventury, konala kovová módní přehlídka Kathariny Mörth z Rakouska a mezi sokolovnou a městským divadlem se uskutečnilo 3D malování na chodníku. V garážích Bondy centra proběhlo malovaní na stěnách a vzniklo tak 9 obrazů.

Všechny dřevěné lavičky z loňského sympozia již našly své umístění na nádvoří mladoboleslavského hradu. Kromě toho bylo u loděnice na Krásné louce instalováno dílo z roku 2018 od Nizozemce Sjaaka Kleina Heerenbrinka s názvem Metalový Fénix. Na stejném místě zde loni našla své místo i poslední dřevěná lavička z roku 2018.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.