Mladá Boleslav: Křižovatka ulic Jičínská a Jilemnického bude mít novou podobu

23.06.2019 20:20

Na Jičínské ulici probíhají už řadu týdnů stavební práce nejen na výstavbě cyklostezky, ale úpravou prochází i samotná komunikace.

Mladá Boleslav: Křižovatka ulic Jičínská a Jilemnického bude mít novou podobu
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

"Jde o doporučení dopravních expertů i nařízení Policie České republiky," vysvětlil novinky první náměstek primátora Jiří Bouška. Díky tomu bude v novém režimu fungovat také křižovatka ulic Jičínská a Jilemnického. V Jilemnického ulici vzniká nový dělící ostrůvek v ústí křižovatky, úpravou prochází i vyústění chodníků na Jičínskou ulici. Zde dojde ke zrušení přechodu pro chodce před internátem bývalé zemědělské školy a jeho posunutí právě směrem ke zmíněné křižovatce s Jilemnického.

Nový přechod bude rovněž rozdělen ostrůvkem, který zajistí větší bezpečnost chodců. Vzniká zde ovšem obava, že to v této lokalitě bez semaforu nebude fungovat, proto se souběžně pracuje i na projektu umístění chytrého semaforu. "Dopravní experti jsou obecně proti semaforům pro chodce, narušují totiž zelenou vlnu pro automobily a zahušťují pak dopravu. My ale chceme mít semafor v záloze, pokud by se ukázalo, že je právě v tomto místě nutný," dodal první náměstek.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

22:28 Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

Jako každý rok ocenil Zlínský kraj pracovníky ve školství. Mezi patnácti oceněnými z celého kraje by…