Mladá Boleslav: Město nabídne seniorům pomoc s dopravou na očkování

23.01.2021 15:59

Od pondělí 25. ledna startuje i v Mladé Boleslavi očkování občanů starších 80 let proti Covid 19. Očkovat se bude ve velkém sále Domu kultury v době od 7 do 16 hodin. Vedení města rozhodlo, že nabídne starším spoluobčanům pomoc s dopravou na očkování.

Mladá Boleslav: Město nabídne seniorům pomoc s dopravou na očkování
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

"Týkat se to bude lidí nad 65 let či zdravotně indisponovaných občanů Mladé Boleslavi, kteří už mají termín očkování a nemají možnost se tam dopravit sami," uvedl náměstek primátora Daniel Marek.

Dopravu je nutné objednat telefonicky na informační lince magistrátu na tel. 739 596 317, linka funguje ve všední dny od 8 do 19 hodin. Dopravu je možné objednat nejpozději 24 hodin před požadovanou cestou. Službě na telefonu člověk nahlásí, zda si přeje pouze dovézt na místo očkování a zpět, nebo potřebuje asistenta, který mu pomůže s nástupem do vozidla a doprovodí jej na očkování i zpět.
Kromě toho bude nutné nahlásit jméno, příjmení, bydliště, telefonní kontakt a den a hodinu, na kdy je člověk na očkování objednán.

Tato služba je v první fázi k dispozici pouze lidem s trvalým bydlištěm v Mladé Boleslavi a jejích příměstských částech.

Primátor Raduan Nwelati i ostatní členové vedení města prosí občany, aby tuto bezplatnou možnost dopravy na očkování nezneužívali a žádali o ni skutečně jen starší či jinak zdravotně indisponovaní lidé.

Od 25. ledna se zatím očkují občané nad 80 let, později státní orgány upřesní, kdy začne očkování i dalších obyvatel. Registrace a rezervace termínů očkování probíhá prostřednictvím centrálního rezervačního systému: registrace.mzcr.cz (nebo: crs.uzis.cz). V případě, že si s tím nevíte rady, můžete využít další informační služby magistrátu v Klementince na telefonu 739 562 382.

Další podrobnosti k očkování i testování v Mladé Boleslavi se dozvíte ZDE, informace naleznete také na webu Ministerstva zdravotnictví (ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

16:14 Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

Praha, Brno, Bratislava a nyní i Otrokovice mají kvalitní veřejný elektrický kontaktní gril. Novinku…