Mladá Boleslav: Město pomohlo dalšímu bezdomovci odjet domů

22.02.2021 8:38

Odbor bezpečnosti a prevence kriminality zkordinoval a zajistil odjezd dalšího člověka, který přežíval na ulici v Mladé Boleslavi, do jeho domova na Slovensku. To vše samozřejmě s jeho souhlasem.

Mladá Boleslav: Město pomohlo dalšímu bezdomovci odjet domů
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Na tohoto muže upozornili ze střediska Naděje ve čtvrtek odpoledne. Muž slovenské národnosti přijel do ČR před třemi týdny za prací. Nejdříve přijel do Liberce, kde měl slíbenou práci. Když ji zde nedostal tak po pár dnech odjel do Mladé Boleslavi v domnění, že zde práci sehnat bude snadné.

Kontaktoval zde působící firmy včetně firmy Škody Auto a.s., ale všude dostal stejnou odpověď, že v současné době nenabírají nové zaměstnance. Když před třemi dny tento muž ztratil svou platební kartu, na které měl veškeré své finanční prostředky, najednou ze dne na den zůstal bez prostředků.

Snažil se najít zde nějakého známého, který by mu půjčil peníze, aby mohl odjet domů na Slovensko, ale to se mu nepodařilo. Vzhledem k nepříznivému počasí proto spal dva dny ve stanu v Poplužním dvoře. Ve čtvrtek navštívil středisko Naděje, kde mu sociální pracovnice sdělila, že by mu mohlo pomoci město Mladá Boleslav. Když muž projevil zájem o pomoc sociální pracovnice kontaktovala odbor bezpečnosti a prevence kriminality.

Zde se rozběhl kolotoč činností, které je třeba udělat, aby osoba mohla odcestovat na Slovensko. Nejedná se jenom o zjištění spoje z Mladé Boleslavi do cílového města, ale také vzhledem k opatřením v souvislosti s onemocněním covid-19 je také nutné provést registraci osoby ve slovenském systému Národního centra zdravotních informací. Vše se podařilo zvládnout takovým způsobem, že muž v pátek v dopoledních hodinách skutečně mohl odjet do místa svého trvalého pobytu na Slovensku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.