Mladá Boleslav: Modernizované infocentrum zahájilo slavnostně provoz

09.01.2012 15:49

Infocentrum Mladá Boleslav, které prošlo rozsáhlou rekonstrukcí a dostalo tak úplně novou podobu i vnitřní uspořádání, slavnostně zahájilo provoz.

Mladá Boleslav: Modernizované infocentrum zahájilo slavnostně provoz
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Stalo se tak po symbolickém přestižení pásky před novým vchodem do infocentra náměstkem primátora Mladé Boleslavi Adolfem Beznoskou a náměstkem hejtmana Středočeského kraje Milošem Peterou. Přestavba infocentra je součástí velkého projektu Metalová cesta Mladou Boleslaví, který je spolufinancován dotací z evropského fondu Regionální operační program Střední Čechy. Slavnostného zahájení se v pátek zúčastnili jak představitelé města a městských společností, tak mnohé další osobnosti politického i kulturního života.

Původně se vcházelo do infocentra přes nevzhledný průchod ze Železné ulice, nyní je vybudován nový vchod přímo z náměstí Míru. Místo původních několika kanceláří nyní návštěvníka uvítá neobvyklý vstupní prostor s mapou Mladé Boleslavi na podlaze, přes kterou vede vstupní lávka. Hlavní místnosti infocentra nyní dominuje kruhový pult uprostřed, je zde i hrací koutek pro děti a na skleněných panelech podél stěn jsou znázorněny důležité osobnosti z historie města. Sklenený panel s těmito osobnostmi lze otevřít a za ním se skrývá nějaký zajímavý interkativní prvek, který by měl zabavit a přitáhnout pozornost pžředevším mladších návštěvníků centra. V infocentru jsou samozřejmě rozmístěny podél stěn i na dalších stojanech mnohé informační materiály či anonce na zajímavé události. Novinkou také je, že přímo v infocentru je i infomační středisko Dopravního podniku, které dosud vždy sídlilo v oddělené kanceláři. Všichni přítomní ocenili krásnou proměnu kdysi nepříliš zajímavého centra v působivý moderní prostor, který odpovídá potřebám a stylu 21. století. Součástí projektu byla i nová fasáda a oprava střechy objektu a vybudování naučné stezky Metalová cesta včetně instalace zajímavě řešených infopanelů po městě a také instalace hnědého turistického značení pro vybrané památky a turistické cíle v Mladé Boleslavi. Celý projekt stál 26 milionů korun, z toho 13 milionů pokryla dotace EU a zbytek město Mladá Boleslav a společnost Kultura města Mladá Boleslav, jejíž součástí infocentrum je.

"Mladá Boleslav získala informační centrum, která nás bude reprezentovat. Je to první kontakt lidí, kteří přijedou, s naším městem, a dnes ho máme na odpovídající úrovni," řekl náměstek Beznoska. Hlavní slovo měl ředitel infocentra Gérard Keijsper, který spolu se svými spolupracovníky má hlavní zásluhu na vzniku i realizaci celého projektu. Během slavnostního úvodu zazněly díky na adresu všech, kteří se na projektu podíleli, včetně stavební firmy CGM Czech, historiky Karla Herčíka, DDM Na Výstavišti a dalších institucí i osobností. Keijsper poté podrobně seznámil přítomné s dlouhou cestou k realizaci projektu od prvních nápadů před čtyřmi lety přes jeho postupné formování a doplňování a přes zdlouhavý schvalovací dotační proces až po toto slavnostní otevření. Zdůraznil i důležitou roli pracovnice infocentra Lenky Bavorové při vzniku a formování celého projektu. Poděkoval také zastupitelům města, kteří všechny fáze projektu vždy podpořili. Po prohlídce infocentra následovala společná první oficiální vycházka po trase Metalové cesty Mladou Boleslaví.

V době rekonstrukce infocentrum sídlilo dočasně v prostorách magistrátu pod vyhlídkovou věží u Staroměstského náměstí. I po nastěhování do současných modernizovaných prostor se nemění kontakty a provozní doba. Otevřeno je od pondělí do pátku od 8 do 17 hodin a v sobotu od 9 do 12 hodin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mb-net.cz

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…