Mladá Boleslav: Muzejní noc se vydařila

23.05.2022 7:29 | Tisková zpráva

Letošní Muzejní noc, která se v Mladé Boleslavi konala v pátek 20. května, se vydařila a přilákala mnoho návštěvníků. V době od 18 do 23 hodin mohli zájemci navštívit zdarma stálé expozice a aktuální výstavy, ale i bohatý program na mladoboleslavském hradě, ve Škoda Muzeu, v Leteckém muzeu Metoděje Vlacha, ve Sboru českých bratří, v Galerii pod věží či v městském paláci Templ. Mezi jednotlivými místy bylo možné přejet zdarma historickými autobusy Škoda 706 RTO.

Mladá Boleslav: Muzejní noc se vydařila
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Na mladoboleslavském hradě byla připravena čeká kejklířská a žonglérská rodinná skupina Wagabundus Collective., nechyběla ohnivá show, stan plný netradičních her, řemeslnické stánky a stylové občerstvení. V prostorách státního archivu byo možné navštívit i souběžně probíhající výstavu kaktusů.
Ve Škoda Muzeu se mohli návštěvníci projet historií Škoda Auto pomocí Virtuální reality, zúčastnit se komentovaných prohlídek, poslechnout si dobovou hudbu spojenou s ukázkou a výukou tanců. Ale následovaly i další hudební bloky včetně vystoupení amerického zpěváka Lee Davisona. Na děti čekalo dopravní hřiště na parkovišti či dětský koutek na téma Jak vzniká auto.

Letecké Muzeum Metoděje Vlacha připravilo přehlídku svých létajících exponátů a později vystoupení jazzové kapely Spring Jazz Quintet. Sbor českých bratří nabídl recitál bosenské zpěvačky a pianistky Aidy Mujačič a na závěr ohnivou show Kazatel v podání skupiny 2 Much Fire.

V Galerii pod věží bylo možné zhlédnout vystoupení žáků mladoboleslavské ZUŠ, vystoupat na vyhlídkovou věž nebo navštívit podzemí prostory. A Městský palác Templ nabízel celý večer tvořivé dílny pro děti, v dalším programu i Jerryho Holka a show s bičem a koncert Mirka Kemela a Vladimíra Javorského.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…