Mladá Boleslav: Odpůrci bytové výstavby na Štěpánce předali primátorovi petici

26.06.2017 10:05

Odpůrci plánované výstavby bytových domů soukromým investorem v areálu restaurace Koliba na Štěpánce předali ve čtvrtek 22. června do rukou primátora Raduana Nwelatiho petiční archy s podpisy proti této výstavbě na soukromém pozemku. Proti tomuto záměru se postavilo 7 714 občanů, z toho 5 366 občanů našeho města. Informoval o tom dnes na tiskové konferenci náměstek primátora Michal Kopal.

Mladá Boleslav: Odpůrci bytové výstavby na Štěpánce předali primátorovi petici
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Předsedkyně sdružení Milada Vrbová zároveň vyzvala primátora, aby potvrdil v médiích deklarované rozhodnutí vedení města, že je skutečně proti tomuto záměru a že město udělá vše, co může, aby výstavbě zabránilo. Primátor jednoznačně potvrdil, že vedení města i zastupitelstvo jsou jednotní v názoru, že bytovou výstavbu na Štěpánce nechtějí, což také již dříve deklarovali svým usnesením. 

O bytové výstavbě na soukromém pozemku ovšem nerozhoduje zastupitelstvo či vedení města, ale stavební úřad v rámci výkonu státní správy. Investor ovšem dosud žádost o vydání územního rozhodnutí na úřad nepodal.

V případě, že by stavební úřad vydal kladné stanovisko k výstavbě, město se má možnost jako účastník budoucího řízení odvolat ke krajskému úřadu, pokud by ani tady neuspělo, může řešit spor finálně správní soud.  

Další možností, která je zmíněna i v petici, je, aby město jednalo s investorem o případném odkupu či směně pozemku. S takovou možností by ovšem musel investor souhlasit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

11:17 Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

V rámci příprav oslav 90. výročí založení Botanické zahrady Petra Albrechta v Prostějově, které se u…